Holland füvet kapott a varsói Eb-stadion

ACKERMANN SÁNDORACKERMANN SÁNDOR
Vágólapra másolva!
2012.05.18. 21:28
null
<a href="javascript:void()" onclick="initializeNGallery('A_varsoi_stadion_gyepcsereje')">A házigazda lengyelek Andorra ellen avathatják az új gyepet (Fotók: PAP) – tekintse meg a munkálatokat bemutató galériát!</a><br />
Címkék
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) utasítására újra kellett gyeptéglázni a varsói Nemzeti Stadion játékterét – a 616 tonnát nyomó új gyepszőnyeg Hollandiából érkezett.

A varsói stadion gyepét már februárban lerakták, de az UEFA kérésére most kicserélik. Kedden „letakarították” a régi füvet, csütörtökön pedig már el is kezdték az új, Hollandiából szállított gyeptéglák lerakását.

A nyári labdarúgó Európa-bajnokság június 8-án, a Lengyelország–Görögország mérkőzéssel kezdődik. A vadonatúj varsói arénában még ezen kívül két csoportmérkőzést, egy negyeddöntőt és egy elődöntőt rendeznek.

Az UEFA szigorú rendelkezéseinek megfelelően a kontinenstorna idején a stadionok füvének 23 milliméter hosszúnak kell lennie, a pályát pedig 18 egyenlő nagyságú, körülbelül 6 méter széles, párhuzamos sávra kell osztani.

A poznani Miejski Stadionban, mint az ismeretes, sok gondot okozott a pálya talaja: többszöri gyepcsere után az UEFA határozott kérésére végül Magyarországról, Felsőpakonyból kap az Eb-re új játékteret a rendszeres motokrossz-versenyek miatt megviselt talajú aréna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik