Az olaszok magyar gyepen harcolhatnak a továbbjutásért

2012.05.08. 10:36
null
Elkezdték a poznani stadion gyepének cseréjét
Címkék
Hétfőn elkezdték a gyep lerakását a poznani Miejski Stadionban, ahol az utóbbi hónapokban többször is kicserélték a füvet. A lengyel városban három csoportmérkőzést játszanak majd a június 8-án kezdődő Európa-bajnokságon, s a pálya új gyeptégláit Magyarországról szállítják a kontinenstorna helyszínére.

Az új fű lerakása körülbelül 32millió forintba (450 ezer lengyel zloty) kerül, s a munkálatokat a poznani Greenboss cég végzi.

Korábban már hét alkalommal cserélték ott a füvet, de a pálya legutóbb még így is a legrosszabb minőségű volt a lengyel bajnokságban. A poznani stadion gyepét a gyakori motokrosszversenyek miatt kell sokszor cserélni.

A munkálatok már a hétvégén elkezdődtek, hétfőn pedig leszedték a régi felületet. Az új füvet pedig az UEFA tanácsadó cégének (STRI) ajánlatára Magyarországról szállítják Poznanba.

„Megvolt a kész lengyel füvünk, amelyet egy németországi intézetben vizsgáltak meg szakszerűen. Az STRI munkatársai azonban hajthatatlanok voltak, és muszáj volt Magyarországról rendelnünk a gyeptéglákat. Ezzel az a probléma, hogy 150 ezer zlotyval (10.5 millió forint) drágább annál, amelyet először akartunk lerakni, és ezt a pénzt már senki nem pótolja számunkra" – nyilatkozta Grzegorz Szulczynski a lengyel Greenboss cégtől.

A munkálatok legkésőbb május 15-re készen lesznek, és a cég szóvivője szerint az újonnan lerakott fű az év végéig kitűnően szolgálhatja a Lech Poznan csapatának igényeit is.

Az UEFA szigorú szabályokat ír elő a pálya gyepével kapcsolatban, amelynek pontosan 23 milliméter hosszúnak kell lennie, míg a pályát 23 párhuzamos sávra osztják, amelyek egyenként 5.5-6.1 méter közötti szélességűek lehetnek. Az UEFA szabályzata szerint a füvet legkésőbb a meccs napján délelőtt 10 óráig kötelesek lenyírni a megfelelő hosszúságúra.

A poznani aréna 43 ezer férőhelyes, és a június 8-án kezdődő Európa-bajnokság során az Írország–Horvátország, az Olaszország–Horvátország, illetve az Olaszország–Írország csoportmeccseket játsszák majd a magyar gyepen.

Zajlanak a munkálatok
Zajlanak a munkálatok
A MAGYAR GYEP LERAKÁSA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik