Összefoglaló, NFL 2014 Wild Card Round 2

2526058 25260582526058 2526058
Vágólapra másolva!
2015.01.05. 17:01
Vasárnapra két Wild Card mérkőzés maradt, melyeken előbb az Andy Dalton és Marvin Lewis vezette Cincinnati Bengals Indianapolis-ban próbálta megtörni...

Vasárnapra két Wild Card mérkőzés maradt, melyeken előbb az Andy Dalton és Marvin Lewis vezette Cincinnati Bengals Indianapolis-ban próbálta megtörni a csapatot 24 éve sújtó playoff átkot, majd pedig a rájátszásba 5 év után visszatérő Dallas Cowboys igyekezett újabb lépést tenni a Super Bowl győzelem felé, a PO-ban 25 éve nyeretlen Detroit Lions testén keresztül. Nézzük hát kinek sikerült egy lépéssel közelebb kerülni az álmaihoz… (A Beharangozó elmaradása a technika ördögének köszönhető, mindenesetre elnézést kérünk a malőrért...)Vasárnapra két Wild Card mérkőzés maradt, melyeken előbb az Andy Dalton és Marvin Lewis vezette Cincinnati Bengals Indianapolis-ban próbálta megtörni a csapatot 24 éve sújtó playoff átkot, majd pedig a rájátszásba 5 év után visszatérő Dallas Cowboys igyekezett újabb lépést tenni a Super Bowl győzelem felé, a PO-ban 25 éve nyeretlen Detroit Lions testén keresztül. Nézzük hát kinek sikerült egy lépéssel közelebb kerülni az álmaihoz… (A Beharangozó elmaradása a technika ördögének köszönhető, mindenesetre elnézést kérünk a malőrért...)

Cincinnati Bengals @ Indianapolis Colts 10-26

Azt gyanítom, ha valaki felüti az Értelmező Kéziszótárt, akkor sem Dalton, sem Lewis fényképe nem lesz megtalálható a „playoff győzelem” címszó alatt, köszönhetően annak, hogy az elmúlt három évben rendre a Wild Card körben bukott el a Bengals. Ezúttal sem esélyesként érkezett a Colts otthonába, ráadásul Andy „nemtudok-playoff-meccset-nyerni” Dalton két kedvenc célpontját is kénytelen volt nélkülözni, sem A.J. Green, sem Jermaine Gresham nem tudott szerelést ölteni. A labdát először a Colts birtokolta és a főleg Dan Herronra épülő drive végén az apró futó két yardról préselte magát az endzone-ba. Ez volt egyébként az első nyitó drive idén, melynek végén a Colts TD-t szerzett, az alapszakaszban egyszer sem sikerült Andrew Luckéknak. A Bengals első labdabirtoklása a Colts térfelén ért véget, de távoli mezőnygól helyett punt következett.

A Colts egy 3&out-ot produkált, majd a Bengals még az első negyedben egyenlített. Egy kilenc játékból álló, 74 yardos támadást fejezett be az újonc Jeremy Hill egy egy yardos TD-vel. A második negyedben Adam Vinatieri két mezőnygóljával kicsit meglépett a Colts és ők támadtak, mikor jött a two-minute warning, de az ezt követő első játékban Herron fumble-zott, a Bengals pedig Mike Nugent 57 yardos (franchise rekord a rájátszás történetében) mezőnygóljával 13-10-re szépített. A Bengals a második félidőre nagyon visszaesett, hat labdabirtoklásukból az első ötöt puntolták, a hatodiknál pedig Dalton vesztett labdát. A Colts sem sziporkázott, de egy látványos Luck (376 yard, 1 TD) vs. Donte Moncrief hatpontossal, valamint két újabb Vinatieri mezőnygóllal 13 pontot raktak fel a táblára, simán megnyerve ezzel a találkozót.

A Colts nagy ajándékot kapott, egy gyenge és a kulcsemberei nélkül játszó Bengals fogadásával és ezt ki is használta, megváltva a repülőjegyet Denverbe. Marvin Lewis vezetőedző ezzel 0-6-ra csúfította playoff mutatóját, Andy Dalton mutatója pedig 0-4-re módosult. Összeségében egy gyenge és alacsony színvonalú mérkőzés volt, reméljük, hogy több ilyet az idei post-season-ben nem látunk…

Detroit Lions @ Dallas Cowboys 20-24

Jerry Jones fiai nagyon várták már, hogy újra a rájátszásban léphessenek pályára, még a Cowboys LB-jét, Sean Lee-t két éve csúnyán kiütő Golden Tate-et is befenyítették és beígértek neki egy óriási verést. Erről pedig, hogy ne legyenek kétségeink a Cowboys ígéreteit illetően, C.J. Spillman gondoskodott. Az első hazai drive ugyanis punt-tal ért véget és a labdát fogadó Tate fair catch helyett „emberkedni” próbált, de ezt Spillman kegyetlen szereléssel megbüntetette. Tate néhány játékkal később nemes bosszút állt a sérelmein, 51 yardos hatpontost szerzett.

A Cowboys támadójátéka továbbra is döcögött, az alapszakaszban zseniális támadófal nem tudta megvédeni Tony Romót és DeMarco Murray-nek sem segítettek eleget, így újabb punt következett, mely után a labda a Lions 1 yardos vonalán állt meg. A detroitiak nem estek kétségbe, a franchise történetének leghosszabb TD drive-ját vezették: 14 játékból 99 yard. Ezután két-két punt következett, a Cowboys még a Lions térfelére sem jutott át, de 1:50-nel a szünet előtt 3&12-re összejött egy „quick slant” játék, Terrance Williams pedig 76 yardos TD-t szerzett. A Lions-nak még maradt annyi ideje, hogy mezőnygól távolságig jusson és Matt Prater 39 yardról nem is hibázott, így 17-7-re a vendégek vezettek a szünetben. A második játékrészt a Lions kezdte, de az első passzkísérletbe belenyúlt Jeremy Mincey, majd Kyle Wilber megszerezte a felperdülő labdát és a Lions 19 yardosáig vitte vissza azt.

Két futás után 3&1-re Romo „benyelt” egy 13 yardos sacket, így mezőnygól kísérlet jöhetett, melyet Dan Bailey 41-ről kihagyott, így a Lionsnak semmibe nem került, hogy labdavesztéssel kezdtek. A következő két drive egyaránt pontszerzéssel zárult, előbb Prater rúgott mezőnygólt, mely egy 80 yardos hazai drive végén Murray szerzett egy yardos TD-t, méghozzá negyedik kísérletre. A következő hazai labdabirtoklásnál már a Lions redzone-jában volt a Cowboys, de az egész nap gyengélkedő fal és a zsebben rossz döntéseket hozó Romo két sacket is elszenvedett Ndamukong Suh-tól, így kis híján FG távolságon kívül szorultak, de Bailey most nem rontott 51 yardról. A Lions próbálta húzni az időt, de az offense elakadt, így kénytelenek voltak átadni a labdát a hazaiaknak. Romo ekkor a sereg élére állt és 8 yardos TD passzal zárta drive-ot, ezúttal is Williams-et találta meg az endzone-ban.

2 perc 32 másodperc maradt a játékidőből, amikor Matthew Stafford és a Lions a fordításért indult. Egy hat yardos passz után a saját 26-osáról indította a snapet a vendégcsapat. Anthony Spencer zseniálisan ért oda Staffordhoz, aki el is vesztette a labdát, melyet a Cowboys 2014-es második pickje, DeMarcus Lawrence szerzett meg, de ahelyett, hogy földre vitte volna a labdát, próbált megindulni vele, így a vendég guard Garrett Reynolds fumble-t erőszakolt ki, melyet a tackle, Riley Reiff szerzett meg, életben tartva ezzel az Oroszlánokat. A drive tehát folytatódott és már a Cowboys térfelén járt a Lions, amikor új hollywoodi sztori született. A csapattársak által is letámadott Lawrence ugyanis egy zseniális sack-fumble kombót csinált Staffordon, megszerezve a labdát és ezzel feledtetve pár perccel korábbi „hülyeségét”. A Lions tehát továbbra sem képes nyerni a PO-ban, míg a Cowboys a franchise történetében először nyert úgy rájátszás meccset, hogy a szünetben még 10 ponttal „égett”. Óriási ereje van a csapatnak, Green Bay-ben is 50% esélyük van a továbbjutásra. Fantasztikus meccs volt, mely a hétvége másik három, alacsonyabb színvonalú meccsét simán feledtette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik