Összefoglaló, NFL 2014 Week 9

2526058 25260582526058 2526058
Vágólapra másolva!
2014.11.04. 21:11
avagy Újra szól a hatlövetű! Wyatt Earp (Mike Tomlin), Dodge City (Pittsburgh) marshallja (HC-je) megengedi Doc Holliday-nek (Ben Roethlisbergernek)...

avagy Újra szól a hatlövetű!
avagy Újra szól a hatlövetű!

Wyatt Earp (Mike Tomlin), Dodge City (Pittsburgh) marshallja (HC-je) megengedi Doc Holliday-nek (Ben Roethlisbergernek), hogy a városban maradjon, egyetlen feltétellel, ha nincs balhé. Doc tartja szavát, sőt segítségét ajánlja fel a marshallnak, aki testvéreivel (LeBeau, Haley, Mitchell) együtt tervet dolgoz ki Ike Clanton (John Harbaugh) ellen, aki át akarja hajtani a Mexikóból lopott marhát a városon (nyerni akar a hollókkal a Heinz Fielden).

(TNF) New Orleans Saints @ Carolina Panthers 28-10

Egy újabb unalmas csütörtök esti meccset láttunk, melyet labdavesztésekkel és félgőzzel is behúzott a Saints, akik ezzel a győzelemmel már 50%-os mérleget tudnak felmutatni és vezetik a liga leggyengébb csoportját. Az első két vendég drive vége egyaránt labdavesztés lett, de az egész este impotens Panthers offense ezt nem tudta kihasználni, így a szünetben 14-0-ra vezettek Drew Brees-ék. A szünet után Cam Newton 10 yardos, látványos futott TD-vel jelentkezett rögtön az első drive végén, de Brees egy 14 play-ből álló, remek drive-al és 1 yardos futott TD-vel válaszolt. Ezzel a meccs lényegében el is dőlt, sima Saints siker. A vendégektől illik még kiemelni Mark Ingramet, aki 100 futott yarddal és 2 TD-vel járult hozzá ehhez a roppant fontos sikerhez.

Jacksonville Jaguars @ Cincinnati Bengals 23-33

A kötelezők a legnehezebbek, tartja a mondás és ez a meccs ennek ékes példája. A Bengals szinte végig szenvedett, a Jaguars pedig végig meccsben volt és csak Hill utolsó negyed közepén szerzett 60 yardos TD-jével dőlt el a meccs. A meccsel kapcsolatban pozitívum, hogy visszatért A.J. Green, méghozzá TD-vel és, hogy a sérült Giovani Bernardot helyettesítő Hill 154 yardot és 2 TD-t futott. Ami csalódás azonban, az a védelem, a safety és az interception ellenére is, valamint Andy Dalton. A hazaiak irányítója kapkodva játszik és sokszor hoz rossz döntést. Most ez 2 labdaeladásban mutatkozott meg, de egy jobb csapat el is verte volna ezen a napon a Bengals-t, főleg, hogy a máskor oly félelmetes D# szinte semmilyen nyomást nem helyezett Blake Bortlesre. Nálam már nem a Bengals az AFC észak favoritja.

Tampa Bay Buccaneers @ Cleveland Browns 17-22

A Bucs legyőzése lassan minden csapat számára kötelező lesz, így volt ezzel a Browns is. Az első félidőben a TD nem akart összejönni a hazaiaknak, míg vendégrészről Mike Evans elkapott TD-je és egy FG született, így 9-10 állt a táblán a nagyszünetben. Az első félidőben még rosszul játszó Brian Hoyer szép lassan feljavult és 2 TD átadásának köszönhetően a Browns végül behúzta a meccset. Az említett két hazai TD közt egyébként az újonc Evans még egy TD-t elkapott így végül 124 yarddal és 2 hatpontossal zárt. A Browns 5-3-as mérlege remek, senkinek nem hiányzik Johnny Manziel, kivéve talán egyetemi játszótársának, Evansnek.

Arizona Cardinals @ Dallas Cowboys 28-17

Ezt a meccset ott nyerte meg a Cardinals, hogy az orvosi stáb nem tudott csodát tenni és Tony Romo nem tudta vállalni a játékot. Hiába a remeklő DeMarco Murray, Romo nélkül ő sem az igazi. Az amúgy is bombaerős arizonai futás elleni védekezés simán 100 yard alatt tartotta, megszakítva Murray nagy sorozatát (a szezon első 8 meccsén egyaránt 100 futott yard). A meccset ugyan remekül kezdte a Dallas, főleg a védelem, de 10-0 után a Cardinals nem esett kétségbe, szép lassan felőrölték a hazaiakat és, ha végig odateszik magukat, lehet, hogy támadó TD nélkül zár a Cowboys. Carson Palmer és Andre Ellington remekül vezeti az offenset, a védelem meg egyszerűen hihetetlen. 7-1 a Cardinals mérlege, nálam az NFC legjobb csapata, míg a Cowboys zsinórban két vereséggel utazik Londonba, a Jaguarst kötelező megverni, Romoval vagy nélküle egyaránt.

Philadelphia Eagles @ Houston Texans 31-21

Az Eagles kihasználta a nagy rivális botlását, de nem volt könnyű szülés. A hazaiaknál Arian Foster ezúttal is remekelt, csakúgy, mint DeAndre Hopkins és a védelem. A Texans két leggyengébb pontja Ryan Fitzpatrick és a sztárelkapó, Andre Johnson. A jó öreg Fitznél képességbeli hiányosságok vannak, ezt régóta tudjuk, de a Johnsont jellemző motiválatlanságra nincs mentség. J.J. Watt 1.5 sacket ismét hozzátett a DPOY díjához, lassan készítheti a helyet a vitrinben. Az Eagles győzelmét ezúttal is Jeremy Maclin szállította, aki 158 yarddal és 2 TD-vel segítette csapatát. Ahogy az offense fal kezd összeállni, úgy javul LeSean McCoy is, aki 117 yarddal járult hozzá az újabb W-hez. Az egyetlen probléma annyi, hogy Nick Foles kulcscsonttörést szenvedett, így őt 5-6 hétig nélkülözni kell, helyét pedig Mark Sanchez veszi majd át. Ez az egyetlen probléma, de ez nem kicsi, viszont nagy. :D

New York Jets @ Kansas City Chiefs 10-24

Alex Smith újfent igazolta, hogy remek time-manager QB, de lehet több annál. Én szeretem a játékát, nem vállal felesleges kockázatot, szinte hiba nélkül hozza a meccseket sorban. Ehhez kell azonban egy remek futójáték és egy remek védelem. Előbbit Jamaal Charles (78 yard, TD), utóbbit pedig kis túlzással Justin Houston testesíti meg. Houston újabb 2 sacket szerzett, ezzel már 12-nél jár és lassan valós veszélyt jelent Strahan NFL rekordjára (22.5 sack). A Jetsben ezúttal Michael Vick irányított, természetesen rosszul. Percy Harvin remekül játszott, Eric Decker TD-t szerzett, de irányító nélkül ebben a ligában nem lehet nyerni.

San Diego Chargers @ Miami Dolphins 0-37

32 éve nyeretlen a Chargers Miamiban és ez még egy darabig így marad. A Dolphins komplett csapatként mért óriási csapást a vendégekre. Philip Rivers 3 interceptionnel és egy fumble-val mind a négy labdavesztésből kivette a részét és emelett 4 sacket is elszenvedett. Hazai oldalon Ryan Tannehill 288 yarddal, 3TD-vel és 47 futott yarddal járult hozzá a sikerhez. Valami alakul Floridában, míg a Chargers lassan a helyére kerül.

Washington Redskins @ Minnesota Vikings 26-29

RGIII visszatért, de, hogy nem 100%-os, az biztos. Ezt csak a fővárosban nem látják? Ettől függetlenül ez egy nyerhető meccs volt. Alfred Morris és DeSean Jackson is szenzációsan játszott és Matt Asiata harmadik TD-je és 29-26 után az egyenlítésérést is támadtak a Rézbőrűek, de egy büntetéssel és sackel tarkított, döcögős drive-ot produkáltak, mely a saját 43 yardosukon ért véget. 6 másodperccel a vége előtt még feljött RGIII, de végrehajtotta azt a szakmai bravúrt, hogy a Hail Mary-t kidobta az oldalvonalon túlra. Hazai oldalon a védelem ismét 5 sacket jegyzett, míg Teddy Bridgewater 268 yard, TD teljesítménnyel segítette a csapatot.

St. Louis Rams @ San Francisco 49ers 13-10

Azt nem értem, hogy abban a sportban, ahol szinte minden visszanézhető, hogy fordulhat elő, hogy két teljesen egyértelmű ítéletet hosszas videózás után rossz döntéssel véglegesítenek a zebrák. Az első eset a félidő vége előtt történt, Phil Dawson 55 yardos FG kísérlete rövidre sikerült, Tavon Austin elindult a labdával, majd miután elhagyta az endzone-t, visszalépett és jött a tackle. Nyilvánvaló safety helyett félidő. A második ítélet pedig az utolsó driveban történt. 42 másodperccel a vége előtt 1&goal a Rams 2 yardosánál. Michael Crabtree az endzone-ban elkapja a labdát, majd az 1 yardosra visszaesett és TD helyett 2&1. Érthetetlen. Ettől függetlenül a 49ers még simán nyerhetett volna, de ahelyett, hogy 2&1-re futnak, pontatlan passz Frank Gore-nak, majd 3&1-re QB sneak közben Colin Kaepernick fumble és vége. Szerintem Kaepernick alkalmatlan egy ilyen komoly franchise vezetésére, ha én vagyok Jim Harbaugh, százszor inkább Alex Smith, mint Kaep.

Denver Broncos @ New England Patriots 21-43

Minden NFL rajongó látta, tudja hanyadszor játszott egymással a két ikon, mindenki tudja, hogy hidegben Peyton Manning nem az igazi, meg, ha fúj a szél meg, ha… Kifogás mindig van, de egy valami biztos. Tom Brady százszor jobb versenyző, mint Manning. Ezért is a 11-5-ös egymás elleni mérleg. Mert, amíg Bradyt spannolja a média által kreált vagy valós(?) rivalizálás, addig Manning 38 évesen izgul Brady csapata ellen. Pipiskedik, kapkodva passzol, nem áll bele a dobásba és még sorolhatnám. Ettől függetlenül megnyeri az AFC-t, hogy aztán a playoffban vagy a Super Bowlon újra koppanjon. Jah, Gronk és Edelman nem játszott rosszul. :D

Oakland Raiders @ Seattle Seahawks 24-30

A bajnok hozta a kötelezőt, a hétről hétre a szimpatikus vesztes szerepében tetszelgő Raiders ellen. Ezúttal Marshawn Lynch (143 totál yard, 2TD), Steven Hauschka (3FG) és a védelem (2int, fumble) szállították a győzelmet a második félidőben jól játszó Fosztogatók ellen.

(SNF) Baltimore Ravens @ Pittsburgh Steelers 23-43

A bevezetőben már említettem, hogy tervet eszeltek ki a Steelersnél, hogy a Ravens ne nyerjen az otthonukban. Nos a terv tökéletesen sikerült, a Steelers „Big” Ben Roethlisberger 6 TD passzának köszönhetően megsemmisítő csapást mért a Ravensre. A D# is kitett magáért, melyből Arthur Moats (fumble forced, sack, interception) és James Harrison (7 tackle, 2 sack) kiemelkedőt nyújtott. Az elkapók küzül az újonc Martavis Bryant (44yard, 2TD), a másodéves Marcus Wheaton (62yard, TD) és Antonio Brown (144yard, TD) is szenzációsan játszott. Roethlisberger múlt héten pályafutása második 500 yardos meccsét teljesítette, az NFL-ben először, most pedig második meccsén passzolt zsinórban 6 TD-t, amivel az egymás utáni két meccsen szerzett TD-k számának rekordját vette el Brady-től. Az eddigi csúcs 11 volt, még 2007-ből. Óriási kalapemelés neki és a Steelersnek is.

(MNF) Indianapolis Colts @ New York Giants 40-24

Andrew Luck 4 TD passzal és 354 yarddal vezette győzelemre csapatát a Giants otthonában. Az eredmény csalóka, ez a meccs ennyire sem volt szoros. A negyedik negyedben már 40-10-re is vezetett a Colts, az addig jól játszó D# azonban kiengedett, engedve a Giantsnek, hogy kozmetikázza az eredményt. A Colts biztos PO résztvevő, míg a Giants szerintem az utolsó esélyét szalasztotta el ezzel. Egyetlen pozitívum, hogy Odell Beckham Jr. Ismét remekelt (156 yard), azt, hogy milyen formában is van, pedig már a bemelegítésnél megmutatta.

A képek forrása: probible.com, indiangazette.com

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik