Összefoglaló, NFL 2014 Week 12

2526058 25260582526058 2526058
Vágólapra másolva!
2014.11.27. 03:11
Az összes pályán, kivéve Oaklandben, érvényesült a papírforma ezen a hét végén, mégis remek meccseket láttunk. A cikkből kiderül, hogy ki...

Az összes pályán, kivéve Oaklandben, érvényesült a papírforma ezen a hét végén, mégis remek meccseket láttunk. A cikkből kiderül, hogy ki az a Broncos játékos, aki Julius Thomas és Emmanuel Sanders után harmadikként szerzett idén 3 TD passzt Peyton Manning passzaiból, megtudjuk azt is, hogy lehet egy QB 3 Int és pocsék játék után is hős és ne feledjük, láttuk minden idők talán legszebb elkapását.Az összes pályán, kivéve Oaklandben, érvényesült a papírforma ezen a hét végén, mégis remek meccseket láttunk. A cikkből kiderül, hogy ki az a Broncos játékos, aki Julius Thomas és Emmanuel Sanders után harmadikként szerzett idén 3 TD passzt Peyton Manning passzaiból, megtudjuk azt is, hogy lehet egy QB 3 Int és pocsék játék után is hős és ne feledjük, láttuk minden idők talán legszebb elkapását.

(TNF) Kansas City Chiefs @ Oakland Raiders 20-24

Rögtön meglepetéssel indult a forduló. Az idén futott TD-t még nem engedő Chiefs két hatpontost is benyelt talajon az első félidőben és Janikowski harmadik negyeden közepén szerzett FG-ja 17-3-as hazai előnyt jelentett, érett a meglepetés. A Chiefs azonban megrázta magát, a következő 3 labdabirtoklásából 2 TD-t és egy mezőnygólt szerzett és 9 perccel a vége előtt helyre állt a rend, 20-17-re már a vendégek vezettek. Derek Carr azonban nem kért az újabb vereségből, remek kis playt vezetett közel 8 percen keresztül, melynek végén James Jones 9 yardos elkapásának köszönhetően a hazaiak óriási meglepetésre megszerezték idei első győzelmüket.

Cleveland Browns @ Atlanta Falcons 26-24

Brian Hoyer a 0 TD-3 INT mutató ellenére is hős lett a nap végére, köszönhetően annak, hogy 4 sikeres passzal 40 másodperc alatt a saját húszasáról a Falcons 19-es vonalára vezette csapatát, megteremtve a lehetőséget Cundiffnak, hogy megnyerje a meccset a Barnáknak, aki élt is ezzel az eséllyel. A szünetben egyébként 14-13-ra a hazaiak vezettek, de a záró játékrészre 9 pont hátránnyal fordultak, miután Crowell (88 yard, 2TD) TD-t, Billy Cundiff FG-t szerzett a harmadik negyedben. Hoyer 3 labdaeladásából kettőt erre a negyedre tartogatott. Az elsőből „csak” nem szereztek pontot, de a második után a Falcons egy mezőnygóllal fordított és 44 másodperccel a vége előtt mindenki kényelmesen hátra dőlt, míg Hoyer a nap legjobb driveját pont erre a maradék időre tartogatta. A Browns 7-4-gyel még mindig esélyes a PO-ra és a Falcons is, csak a 4-7-tel. Josh Gordon egyébként visszatért és, ha már pályára lépett 8 elkapásból 120 yardot be is tett gyorsan a közösbe.

Tampa Bay Buccaneers @ Chicago Bears 10-21

Lovie Smith visszatért a szeles városba és a szünetben még úgy nézett ki, borsot tör volt csapata orra alá. A Macik azonban a harmadik negyedet nagyon megnyomták, előbb Alshon Jeffery kapta el Jay Cutler passzát az endzoneban, majd Josh McCown passzát csípték el a védők még bőven a Bucs térfelén. Matt Forte 13 yardos futásával fordítottak is a hazaiak, a következő driveban pedig Vincent Jacksonon erőszakoltak ki fumblet, szintén közel az endzonehoz, Forte ezt egy yardos TD-vel büntette. A meccs érdemben itt le is zárult, a Bears védelme remekül őrizte a vezetést, tovább éltetve a halovány PO reményeket.

Cincinnati Bengals @ Houston Texans 22-13

A hazaiak normális offense akció nélkül voltak meccsben, egészen Mike Nugent 1:55-tel a vége előtt szerzett mezőnygóljáig, köszönhetően a gyenge Bengalsnak. Andy Dalton most sem remekelt, viszont Jeremy Hill újfent bizonyította (87 yard, TD), hogy Giovani Bernard mellett is van keresni valója. A.J. Green 121 yardja azt jelenti, hogy Dalton yardjainak több, mint a felét ő kapta el, nem egyszer bravúrosan, kisegítve ezzel irányítóját. A Texans ezzel kiszállt szerintem a Colts mellől, idén sem lesz PO, míg a Bengals továbbra is vezeti a csoportot, de ilyen játékkal nagy kérdés, hogy meddig.

Jacksonville Jaguars @ Indianapolis Colts 3-23

Igazi roncsderbit játszott a két csapat az első negyedben. Andrew Luck fumble, Blake Bortles int, Luck fumble, D. Robinson fumble és két mezőnygóllal 3-3. A második negyedtől lenyugodtak a kedélyek és hazaiak is, a szünetben azonban így is csak 6-3 volt a Coltsnak. A második félidőt két 3&out-tal kezdte a Jags, mindkettő punt után TD-t szereztek a hazaiak, megnyerve ezzel a meccset, a második TD után T.Y. Hilton érzelmes gólörömmel köszöntötte a meccs reggelén született kislányát. A Colts ilyen rossz játékkal nem sok csapatot vert volna meg tegnap, de szerencséjükre a Jags ellen idén ez is elég.

Green Bay Packers @ Minnesota Vikings 24-21

Nagyon fontos csoportrangadót nyert meg a Packers, ezúttal Eddie Lacy segítségével. A tömzsi kis RB 138 scrimmage yarddal és 2 TD-vel keserítette a Vikingeket, akiknek becsületére legyen mondva, hogy végig szorongatták a jóval esélyesebb vendégeket. Aaron Rodgers zsenialitása ezúttal az első TD-nél mutatkozott meg. A Packers lassan SB esélyes csapattá válik, míg a Vikings Teddy Bridgewater vezetésével egy kellemetlen ellenfél lesz ezek után is, de AP nélkül ennél ez a csapat nem lesz több.

Detroit Lions @ New England Patriots 9-34

Tom Brady valószínű nem olvas statisztikákat az aktuális ellenfélről vagy, ha igen, akkor hidegen hagyja. A liga talán legjobb védelmét játszi könnyedséggel (349 yard, 2 TD) verte tönkre, miközben arra is figyelt, hogy high-five pajtása, LeGarrette Blount emlékezetesen térjen vissza a csapathoz. A Steelerstől a héten kirakott RB 78 yarddal és 2 TD-vel segítette győzelemhez a Patriotsot, akik újfent bizonyították, hogy az AFC abszolút esélyesei. A Lions szinte pályán sem volt, sem földön, sem levegőben nem ment a játék, jó lesz helyre rakni a dolgokat, nehogy úgy járjanak, mint tavaly.

Tennessee Titans @ Philadelphia Eagles 24-43

A hazaiak Josh Huff 107 yardos kickoff TD visszahordásával kezdtek, mellyel a special team idén nem először alapozta meg a győzelmet. A futójáték nagyon működött, 164 yardot tett meg talajon az Eagles, Darren Sproles és LeSean McCoy is TD-t szerzett. A védelem 5 sacket, 1 interceptiont és 2 fumble recoveryt tett be a közösbe, így a csapat újfent elbírta Mark Sanchez közepes játékát. Lehet bennem van a hiba, de én soha nem fogok semmit látni a „mehikói macsóban”. A Titans talán picit jobb csapat annál, hogy sokadszor tönkre verjék, Zach Mettenberger nekem kifejezetten tetszik, viszont a futás elleni védekezés alapos javításra szorul. Az Eagles tovább hajt az NFC East trónjáért, parázs kis meccs lesz csütörtökön a Cowboys ellen.

St. Louis Rams @ San Diego Chargers 24-27

A Rams újfent bizonyította, hogy a liga legkellemetlenebb csapatának díjára abszolút esélyes. Kis híján most is nyerni tudtak, de Shaun Hill az utolsó pillanatokban túlvállalta magát ás eladta a labdát. Remek meccset láttunk, mindkét védelem szerzett TD-t, a hazaiaknál Ryan Matthews (105 yard, TD) és Keenan Allen (104 yard, TD) kifejezetten remek teljesítményt nyújtott. Philip Rivers picit, mintha elvesztette volna a fonalat, ezúttal 1 TD passz és egy pick-six jött össze, de lassan itt a december és Rivers akkor él majd igazán. A Rams szerintem iszonyat erős, nüanszokon buknak el és az sem véletlen, hogy idén több nagyágyút is elvertek. Jövőre kíváncsi leszek a Kosokra.

Arizona Cardinals @ Seattle Seahawks 3-19

A bajnok, illetve annak védelme kétséget sem hagyott afelől, hogy igényt tartanak az NFC West trónjára, a három meccses lemaradás ellenére is. Marshawn Lynch 39 yardja nagyon kevés, lassan kihat majd a teljesítményére a front office-szal folytatott alkudozás. Russell Wilson ezúttal remekül játszott, annak ellenére is, hogy a Cardinals védői 7 alkalommal is feltörölték vele a gyepszőnyeget. Drew Stanton idén először mondott csődöt, bizonytalanul mozgott és, ha eddig azt gondoltam, hogy tudja pótolni Carson Palmert, hát most alaposan elbizonytalanodtam. A csoportot még „bőven” vezetik a Pintyek, de kérdés meddig. Mondjuk a Hálaadás napi Seahawks vs. 49ers nem jön rosszul nekik.

Miami Dolphins @ Denver Broncos 36-39

Zseniális meccsen igazi pontorgiát láthatott a Mile High közönsége. A negyedik negyedre 28-17-es Dolphins előnnyel fordultak rá a csapatok és érett a meglepetés, de Peyton Manning a 3. és 4. TD passzát a végére tartogatta, míg a kettő közt C.J. Anderson haladt át a célvonalon, aki 163 yarddal és egy TD-vel jelezte, hogy Ronnie Hillman felépülése esetén is igényt tartana a kezdő RB posztra. Ryan Tannehill is szinte hiba nélkül játszott, de a meccset eldöntő Wes Welker TD előtt az ő labdaeladása teremtette meg a kedvező helyzetet a hazaiaknak. A Delfinek még egyszer nekiveselkedtek 10 pontos hátránynál és másfél perccel a vége előtt Jarvis Landry révén FG távolságra zárkóztak. Caleb Sturgis az onside kicknél nyomott egy rabonát, de nem sikerült a labdaszerzés, így végül, ha nem is könnyen, de behúzta a kötelezőt a Broncos. A hazai offenseből Emmanuel Sanders idén már hetedszer jutott 100 yard fölé, míg Demaryius Thomas triplázott, 87 yard társaságában.

Washington Redskins @ San Francisco 49ers 13-17

Hihetetlen a 49ers. Hetek óta kísértik a sorsot, de a győzelem valahogy mindig összejön. Az offense tényleg gyenge, tele hibás döntésekkel, de a védelem ki tudja hanyadszor feledteti ezt. Aldon Smith 2 sackkel tért vissza, alaposan feljavítva a pass rusht. Carlos Hyde negyedik negyedbeli TD-je után RGIII sanszot kapott, hogy megnyerje a meccset, de Justin Smith sackje közben elveszítette a labdát. Robert Griffin szerintem idén lejátssza Redskinses búcsúmeccsét, fogy a türelem vele szemben. 106 yard, 0 TD. Nem egy 1/3-ashoz méltó számok. Alfred Morris 125 yardot és 1 TD-t futkosott össze, ő üde színfoltja a Rézbőrűek támadó alakulatának.

(SNF) Dallas Cowboys @ New York Giants 31-28

Szenzációs meccset játszott egymással a két csapat, Tony Romo game winning drivejának köszönhetően a Cowboys 10 pontos hátrányból tudott nyerni, tovább tapadva az Eaglesre. Odell Beckham Jr. még csak újonc szezonját tapossa, de élete elkapását minden bizonnyal a második TD-nél bemutatta. Romo 4 TD-t passzolt, remek formában van, az Eagles secondary kezdhet félni. Eli Manning 338 yardot és 3 TD-t passzolt, de egyetlen interceptionje, melyet a redzoneban dobott, sokba került.

New York Jets @ Buffalo Bills 3-38

A Bills megerőltetés nélkül nyerte a csoportrangadót, két-két futott és elkapott TD mellett ezúttal a speciális egység is hozzátette a magáét egy blokkolt punt utáni hatpontossal. A Jets szurkolók átélték,amit nem nagyon hittek, Michael Vick helyére be kellett küldeni Geno Smith-t,olyan rosszul játszott. A Bills még mindig esélyes az egyik wild card helyre,míg a Jets a liga legrosszabb csapatának tűnik lassacskán.

(MNF) Baltimore Ravens @ New Orleans Saints 34-27

„Fuss Forsett, fuss!”- adhatta ki az ukázt John Harbaugh, az idén igazolt RB pedig szófogadó játékos lévén megtette,amit mestere kért. A végeredmény 182 yard és 2 TD. A Saints zsinórban harmadszor kapott ki otthon,erre nagyon rég,a Sean Payton - Drew Brees érában talán nem is volt példa. A szezon így sincs veszve, 4-7-tel másodikak a csoportban,a szintén 4-7-es Falcons mögött. A Ravens győzelme pedig azt jelenti,hogy az AFC északi csoportjában minden csapat minimum 3 győzelemmel van az ötven százalékos mutató felett.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik