F1: csendbe burkolózott a Mercedes – a bajnokok fotózását is kihagyta

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.12.15. 12:47
null
Amikor még úgy tűnt, Hamilton ünnepelhet (Fotó: AFP)
A Mercedes hiába hódította el sorozatban a nyolcadik konstruktőri trófeáját a Formula–1-ben, és szerezte meg a csapatbajnoki címet is az egyéni mellett a Formula E-ben, Lewis Hamilton drámai vasárnapi bukása után egyáltalán nem ad interjúkat, és még a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) csütörtöki gáláját megelőző fotózáson sem vett részt.

 

 

A Mercedes sorozatban nyolcadszor hódította el a konstruktőri trófeát a Formula–1-ben, míg a Formula E-ben augusztusban biztosította be a csapatbajnoki címet, így meghívást kapott a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) csütörtök este tartandó éves gáláját megelőző fotózásra, amelyen valamennyi kategória csapatbajnoka részt vehetett.

13. ABU-DZABI NAGYDÍJ
DECEMBER 10., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:25.009
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:23.691
DECEMBER 11., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Hamilton 1:23.274
Időmérő: 1. Verstappen 1:22.109
DECEMBER 12., VASÁRNAP
A verseny: 1. Verstappen, 2. Hamilton, 3. Sainz

A RaceFans azonban több forrásra hivatkozva úgy értesült, hogy a német márka nem tette tiszteletét a keddi eseményen, továbbá a győztes versenygépét sem vitte el a helyszínre.

A háttérben az áll, hogy az „ezüstnyilak" továbbra is azon tanakodnak, fellebbezzenek-e a múlt vasárnapi Abu-dzabi Nagydíj után benyújtott két óvásukkal kapcsolatban hozott ítélet ellen, hiszen noha az istálló azonnal jelezte a fellebbezési szándékát, azt továbbra sem erősítette meg – erre vasárnaptól számítva 96 óráig van lehetősége.

A hírek szerint Lewis Hamilton arra kérte a csapatot, hogy ejtse az ügyet, a végső döntést ugyanakkor nem a versenyző hozza meg.

Mióta a Mercedes jelezte a szándékát, teljesen csendbe borult: a csapatfőnök, Toto Wolff egyáltalán nem adott interjút a leintést követően, és a nyolcadik címét vitatható körülmények között elbukó Hamilton sem állt a média rendelkezésére a dobogós ceremónia előtt készült rövid megszólalása óta.

A Mercedes legutóbbi posztja:

Az alakulat emellett egyáltalán nem is posztolt a közösségi oldalain, és sajtóanyagokat sem küldött ki, annak ellenére sem, hogy jelenleg is zajlik az évzáró teszt, amelyen Nyck de Vriesszel kedden az élen zárt, míg a Valtteri Bottas helyére érkező George Russell-lel a jövőre debütáló 18 colos gumikat próbálgathatja.

A közösségi felületeket ugyancsak mellőző Hamilton eközben távol maradt a gyakorlástól, és ma jelent meg először a nyilvánosság előtt a vasárnapi versenyt követően, hiszen lovaggá ütötték Windsorban az autósport szolgálatáért tett erőfeszítései miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik