F1: Alonsót nem aggasztja a riválisok javulása, Kanadában visszavágna

Vágólapra másolva!
2023.06.05. 11:52
null
Alonso szerint a spanyolországi pálya nem kedvezett az Aston Martinnak (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Aston Martin kétszeres világbajnokát, Fernando Alonsót nem aggasztja a riválisok előrelépése, szerint a jövő hétvégi Kanadai Nagydíj teljesen más képet adhat, és bízik benne, hogy hamarosan felveheti a harcot Red Bull-lal.

 

 

Noha Fernando Alonso már a hétvége előtt sem érezte reálisnak a győzelmet, azért bízott benne, hogy dobogóra állhat hazai versenyén. A kétszeres világbajnoknak azonban idén először semmi esélye sem volt a legjobb háromba kerülésre, és az idei legrosszabb eredményét volt kénytelen elkönyvelni, miután az Aston Martin nem tudta felvenni a harcot az előrelépő Mercedesszel.

53. SPANYOL NAGYDÍJ
JÚNIUS 2., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:14.606
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:13.907
JÚNIUS 3., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:13.664
Időmérő: 1. Verstappen 1:12.272
JÚNIUS 4., VASÁRNAP
A verseny: 1. Verstappen, 2. Hamilton, 3. Russell
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 18., 20.00Kanadai Nagydíj, Montreal
Július 2., 15.00Osztrák Nagydíj, Spielberg
Július 9. 16.00
Brit Nagydíj, Silverstone

Nem volt meg a tempónk, ez jelentette a fő problémát. Nem voltunk balszerencsések, és eltérő stratégiát sem követtünk, egyszerűen lassúak voltunk a Mercedeshez képest a lágy, illetve a kemény keveréken is. Így az Alpine-ra és az AlphaTaurira összpontosítottunk, valamint tartottuk a lépést a Ferrarival. Úgy hiszem, végül sikerült több pontot szereznünk a Ferrarinál, hiszen csak Carlosszal (Sainz Jr.) végzett az első tízben. A Mercedesszel szemben ugyanakkor vesztettünk pontokat, de jobb munkát végzett a hétvégén, mint mi.”

Az „ezüstnyilak" nemcsak a pályán, hanem a konstruktőri bajnokságban is megelőzték a silverstone-iakat, hiszen az egypontos hátrányból 18 pontos előnyt kovácsoltak. Alonso azonban úgy hiszi, jövő hétvégén fordulhat a kocka, hiszen a Circuit de Catalunya nem igazán feküdt az autójuknak.

A pálya nem volt a legkedvezőbb a számunkra. Az első szabadedzésen nem olyan beállításokkal mentünk, mint terveztük, és onnantól sokat kellett dolgoznunk rajta, hogy elégedettek legyünk a kocsival, ami új volt, hiszen idén eddig mindig elégedettek voltunk már a nyitó gyakorláson, míg ezúttal több munkát kellett beleölnünk. Úgy gondolom, a többiek Miamiban és Monacóban még nem tudták megmutatni, mennyit sikerült előrelépniük a fejlesztéseknek köszönhetően, hiszen mindkettő utcai pálya volt. Szóval talán most láttuk, hogy mire lehetnek képesek.”

„De nem aggódom, lesznek még jobb és rosszabb hétvégéink is, és Kanadában újabb lehetőségünk lesz. Ott teljesen más képet fogunk látni, remélhetőleg rövidesen a Red Bull-lal fogunk harcolni. Jó időmérőre lesz szükségünk. Még mindig bánom a szombati hibámat, és egész éjjel arra gondoltam, ha újrafuthatnám a kvalifikációt, akkor minden más lenne. Azonban arra még nem vagyok képes, hogy megváltoztassam az időt. Szóval most már csak Kanadára gondolok, és a mostani hétvégét motivációként fogom használni arra, hogy ott jobban teljesítsek.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik