A Honvéd hosszabbításban verte ki az Inter Turkut

Vágólapra másolva!
2020.08.27. 20:52
A Budapest Honvéd, ha nehezen is, de nyerni tudott a finn Inter Turku ellen az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában: Boubacar Traoré 91. percben esett góljára Liliu azonnal válaszolni tudott, így hosszabbításban dőlt el a mérkőzés – Jusso Hämäläinen öngóljával (2–1).
Boubacar Traoré lett a Honvéd nyerőembere (Fotó: Török Attila) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
Boubacar Traoré lett a Honvéd nyerőembere (Fotó: Török Attila) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Budapest Honvéd–Inter Turku (finn) 2–1 – h. u.
Budapest,
Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Lejbovic (izraeli)
Honvéd:
Tujvel – Baráth (Mezgrani, a szünetben), Batik, Lovric, Uzoma – Kesztyűs, Gazdag, Hidi (Kamber, 107.), Zsótér – Tóth-Gábor (B. Traoré, 72.), Ugrai (Aliji, 119.). Vezetőedző: Bódog Tamás
Turku:
H. Moisander – Ketting, Hoskonen, J. Hämäläinen – Engström (Kouassivi-Benissan, 106.), Annan, Á. Muniz (Kagajama, 107.), Ruane – Källman (Liliu, 89.), Paananen (Ojala, 65.), Furuholm. Vezetőedző: José Rivero
Gólszerző: B. Traoré (90+1.), J. Hämäläinen (105. – öngól), ill. Liliu (90+3.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Villódzó fények, sörösüvegek koccanása, dalok éneklése – a kispesti drukkerek nem hagyták magukra csapatukat csütörtök késő este, és valóságos meccshangulatot teremtettek. Mint ismert, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) zárt kapus mérkőzéseket rendelt el a vírushelyzet miatt, így a Bp. Honvéd–Inter Turku Európa-liga-selejtező előtt lakat került a pestiek albérletére, a Hidegkuti-stadionra. Sok fővárosi szurkoló azonban a stadion környékén követte nyomon a mérkőzést.

Odakint sem olvashatták a drukkerek Mohamed Mezgrani és Tamás Krisztián nevét a kezdőben. A két védő nélkül még inkább meg volt kötve Bódog Tamás vezetőedző keze, hiszen egyébként is szűkös kerettel dolgozhat. Nagy Gergő lázas betegséggel küzdött az elmúlt napokban, Banó-Szabó Bence térdműtét után van, Szendrei Norbert combsérüléssel küszködik, Balogh Norbert pedig továbbra sincs olyan erőnléti állapotban, hogy segíteni tudjon. Mezgrani helyére így Baráth Botond húzódott ki a védelem jobb oldalára, míg a bal szélre Eke Uzoma ugrott be.

És ha már ugrás, a bemelegítés során egyértelműnek tűnt, hogy a legtöbb vendégjátékos bivalyerős, a fejpárbajok biztosan a finnek erősségei közé tartoznak. A négyes számú mezben futballozó Rick Ketting például kinézete alapján ketrecharcosnak is elmehetne. De a vendégek a labdával is remek viszonyt ápoltak, már az első percekben egyértelművé tették, hogy nemcsak előrevágják, hanem próbálják kulturált módon ki is hozni a saját kapujuk előteréből. Egyúttal azonban azt is jelezték, hogy kőkemények. Olykor bizony olyan belépőket láthattunk tőlük, hogy a csattanást kis túlzással még a Hungária körúton is hallani lehetett.

Azért nem a véletlen műve, hogy tizenkét bajnoki összecsapás után az Inter Turku áll az élen a finn első ligában, szép támadásokat vezetett. A Honvéd is próbálkozott, de a kapura nem jelentett veszélyt. Bódog Tamás vezetőedző negyedóra elteltével meg is jegyezte: „Ugi, négy ember várta bent, négy ember!”

Kétségtelen, hogy Ugi, azaz Ugrai Roland olykor akkor is a cselezést és a nehezebb utat választotta, amikor az egyszerűbb megoldás ésszerűbb lett volna. Leginkább mezőnyjáték folyt, a 35. percben azonban óriási helyzetbe került Connor Ruane, de ziccerben néhány centit tévedett – a labda elsuhant a bal kapufa mellett. Fellélegezhettek a kispestiek, mert könnyen megszerezhette volna a vezetést a finn együttes.

A fordulás után sem változott a játék képe, az 51. percben ismét a Turku veszélyeztetett, de Timo Furuholm rontott. A csatár már nyolc gólnál tart a bajnokságban, szerencsére gólerősségét ebben a szituációban nem bizonyította.

Néhány perccel később Batik Bence fejelte a labdát Ivan Lovric elé, de a belső védő a kapu felé lőtt. Ez kis híján meg is bosszulta magát néhány perccel később, mert Tomás Tujvel előbb eladta a labdát, de saját hibáját helyrehozta, hiszen védte Furuholm lövését. Majd Jesper Engström lőtt az egekbe, pedig senki sem zavarta 12 méterre a kaputól...

Amikor már mindenki azt hitte, hogy következhet a kétszer tizenöt perc hosszabbítás, érkezett a csereként beszálló Boubacar Traoré,és Ugrai beadása után szép gólt fejelt a jobb alsó sarokba. A kispestiek ünnepeltek, már a második körben érezhették magukat, amikor Liliu postafordultával egyenlített (1–1).Igaz, a játékvezető nem vette észre, hogy az akció során szabálytalankodtak a vendégek, nagy hibát követett el az izraeli bíró.

Következhetett tehát a hosszabbítás! Először Ugrai veszélyeztetett szabadrúgásból, de a rövidre tartó labdát Henrik Moisander magabiztosan védte. Az első tizenöt perc végén a finnek segítettek a kispestieknek, hiszen Juuso Hämäläinen próbálta becsúszva szerelni Boubacar Traorét, de öngólt szerzett. Kesztyűs Barna el is dönthette volna a továbbjutást, de Gazdag Dániel remek indítása után a jobb oldali kapufára fejelte a labdát. Végül ez is belefért, a Magyar Kupa-győztes kiszenvedte a továbbjutást.2–1

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik