Ekl: Jó a csapatunk, van önbizalmunk – Budu Zivzivadze

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.08.11. 07:57
null
Budu Zivzivadze szerint van önbizalma a csapatnak (Fotók: Szabó Miklós)
A Mol Fehérvár a hazai pályán elért 5–0-s győzelem után nyugodtan várhatja a Petrocub Hincesti elleni Európa-konferencialiga-selejtező visszavágóját. Kiváltképp úgy, hogy a nemzetközi porondon remeklő Budu Zivzidvadzét is a soraiban tudhatja.


– Eddig minden rendben, ugye?     

– Javarészt igen – felelte lapunk érdeklődésére a Vidi 28 esztendős grúz támadója. – Csak a paksi vereség ne lett volna... Azt leszámítva semmi okunk panaszra, jól játszunk, ráadásul a gólokat is szép számmal termeljük, az eddigi öt tétmeccsen tizennégyet szereztünk.

– A tizennégyből négy fűződik az ön nevéhez. Feltételezem, elégedett.     
– Elégedetlen semmiképp sem lehetek. Más kérdés, hogy mint minden futballista, én is arra vágyom, hogy minél több időt töltsek a pályán. Az öt mérkőzésen kétszer voltam kezdő, háromszor álltam be csereként, nem tagadom, szeretnék többször az első perctől fogva a gyepen tartózkodni. Ez szerintem normális, legalábbis nem hallottam még olyan labdarúgóról, aki ne akart volna folyton játszani. A helyzetet természetesen elfogadom, a szakmai stáb döntését maximálisan tiszteletben tartom. Arról nem szólva, hogy akadnak kiváló támadók még a keretben, hogy mást ne mondjak, Kenan Kodro is négy gólig jutott öt meccsen. Mindenesetre harcolok azért, hogy minél több lehetőséget kapjak.

– Valószínűsíthető, hogy a Petrocub elleni visszavágón kezdő lesz. A Székesfehérváron elért öt nullás győzelem után nyugodtan várja a mérkőzést?     
– Aggódni nincs okunk, de egy másodpercig sem gondoljuk, hogy továbbjutottunk. A chisinaui találkozónak is úgy vágunk neki, hogy meg akarjuk nyerni. Jó a csapatunk, van önbizalmunk, hiszünk abban, hogy még egyszer megverjük a Hincesti-et.

– Az Európa-konferencialigában eddig tökéletes a mérlege: mindhárom meccsen feliratkozott a góllövők közé. Vajon csütörtök este már négy per négyes mutatóval dicsekedhet?     
– Remélem, ott folytatom, ahol múlt csütörtökön abbahagytam. Sőt: ott akarom folytatni! Csatár vagyok, akit a gólszerzés éltet, mindent elkövetek annak érdekében, hogy a kapuba találjak. Igaz, ennél többet nem ígérhetek, a kezdés előtt mégsem jelenthetem ki, hogy biztosan gólt lövök. Azt viszont igen, hogy jó formában érzem magam, hajt, hogy újabb és újabb gólokat szerezzek. Úgy megyek majd fel a pályára, hogy ha az előző körben a Qabala ellen mindkét mérkőzésen eredményes voltam, a Petrocub elleni párharc után is szeretném ugyanezt elmondani magamról.

 – Megállapítható, hogy önhöz hasonlóan a Vidi is jó formában van?     
– Igen. Különösen az elmúlt hetünk sikerült jól, hiszen előbb a Hincesti-et győztük el öt nullára, aztán a Honvédot négy nullára. Előzőleg a Paks ellen sem játszottunk rosszul, ám azon a mérkőzésen kihagytuk a helyzeteinket. Ami akkor kimaradt, azt követően már bement, abban bízom, hogy ez a későbbiekben sem lesz másként.

Bár szó volt róla, hogy távozik, Budu Zivzivadze (jobbra) most minél többet játszana a Fehérvárban
Bár szó volt róla, hogy távozik, Budu Zivzivadze (jobbra) most minél többet játszana a Fehérvárban


– Gyakran eszükbe jut, hogy a rájátszásban a Köln következhet?     
– Tudjuk, persze, hogy ha túljutunk a moldovai csapaton, ki vár ránk, de nem ezzel kelünk és fekszünk. Egyebek mellett azért sem, mert a visszavágót még le kell játszanunk. Ha elértük a célunkat, rátérhetünk a Kölnre.

  – Mintha vasárnap is lenne jelenésük valahol...     
– Nagy meccset vívunk majd a Ferencváros otthonában, az biztos! Rangadó lesz a javából! Ezt a csatát egy játékos sem akarja kihagyni, szerintem a zöld-fehérek legalább annyira várják a mérkőzést, mint mi. Noha a Bajnokok Ligájából kiesett, aligha kell ecsetelni, hogy a Fradi jó csapat, nem véletlenül nyerte meg az elmúlt években az NB I-et és jutott be valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe. Ettől függetlenül hiszünk benne, hogy nyerhetünk ellene is.

 – Hetek óta csütörtök-vasárnap ritmusban játszanak. Nem fáradt?     
– Lehet, hogy aki eddig mind az öt meccsen végig vagy szinte végig pályán volt, valamelyest fáradt, én nem vagyok az. Fizikailag és mentálisan is jó állapotban érzem magam. A tavaszi szezont Újpesten töltöttem kölcsönben, ott is jól ment a játék, és amióta visszatértem Fehérvárra, azóta sem maradtam adós a gólokkal. A folytatásban sem szeretném alább adni, keményen dolgozom azért, hogy tartsam ezt a szintet. Gólokkal, gólpasszokkal, jó teljesítménnyel akarom segíteni a Vidit.

– Ez azt jelenti, hogy marad? Korábban lehetett arról hallani, hogy esetleg másutt folytatja, mi több, a legfrissebb azerbajdzsáni sajtóhírek szerint az FTC-t búcsúztató Qarabagnál is felvetődött a neve.     
– Ez a kérdés pillanatnyilag nem aktuális. Az átigazolási időszak augusztus végéig tart, ha addig érkezik olyan ajánlat, amely a klubnak és nekem is megfelel, minden bizonnyal leülünk egyeztetni arról, mi legyen, a családdal is átrágjuk, mi a jobb, ha megyek, vagy ha maradok. Erről azonban most tényleg felesleges beszélni, már csak azért is, mert nincs is miről. Két dolgot ugyanakkor nyugodt szívvel kijelenhetek. Az egyik az, hogy jó csapatban játszom, a másik meg az, hogy jól is érzem magam. S egyelőre ez elég nekem a boldogsághoz.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
CSÜTÖRTÖK
19.00:
Petrocub Hincesti (moldovai)–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen:
Mol Fehérvár FC–Petrocub Hincesti (moldovai) 5–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik