Húsz év után Husztival a csapatban vágott vissza a Zenit a Stuttgartnak

Vágólapra másolva!
2009.02.26. 22:44
Az orosz Zenit az UEFA-kupa legjobb 16 csapata közé jutott, mivel a szentpétervári összecsapást követően a VfB Stuttgart otthonában is 2–1-re nyert. Igor Szemsov szerzett vezetést a vendégeknek még az első félidőben, a találkozó vége előtt tíz perccel azonban Timo Gebhart egyenlített. A végeredményt a csereként beálló Viktor Fajzulin állította be. Huszti Szabolcs kezdőként 73 perc játéklehetőséget kapott Dick Advocaat vezetőedzőtől.
Huszti (jobbra) jól játszott
Fotó: Reuters
Huszti (jobbra) jól játszott
Huszti (jobbra) jól játszott
Fotó: Reuters
Huszti (jobbra) jól játszott

A szentpétervári Zenit otthoni 2–1-es győzelme után Németországban is felül tudott kerekedni a Stuttgarton, így visszavágott az UEFA-kupa 1989–1990-es kiírásának második körében elszenvedett két vereségért.

A találkozót az orosz együttes kezdte agilisabban, ám helyzetig a 12. percig nem sikerült eljutnia, akkor egy ellenfél térfelén történő labdaszerzést követően Konsztantyin Zirjanov lőtt kapura, a jobb alsó sarok felé zúduló lövését azonban Jens Lehmann szögletre mentette.

Az első félidőben feltűnően agilis Mario Gomez került legtöbbször az események középpontjába, azonban valami mindig hiányzott a hazai vezetéshez, vagy túl sokat cselezett, vagy épphogy célt tévesztett kapura rúgása.

A hazai oldal két legnagyobb lehetősége ugyanakkor csatártársa, a brazil Cacau előtt adódott, előbb 16 méterről találta el a jobb kapufát, majd a Gomez által belőtt labda pattant lábáról a kapu mellé.

Amikor azonban már úgy tűnt, hogy csak percek kérdése a stuttgarti vezető találat, akkor Danny bal oldali beadását követően Igor Szemsov góljával a Zenit jutott előnyhöz, összesítésben pedig már két góllal voltak ekkor jobbak.

A második félidő Huszti-lehetőséggel indult, az első félidőben kissé halványabban teljesítő honfitársunk Dannytól kapott nagyszerű labdát, ám az ötös bal sarkáról leadott lövése fél méterrel a kapu fölé zúdult.

Ezt követően eseménytelenebb időszak következett, főleg a cserék jelentettek újdonságot, Huszti is a lecserélés sorsára jutott a 73. percben, légiósunk ezúttal tehát nem tudott góllal segíteni csapatán, ám a mezőnyben nagyon hasznos volt.

A 80. percben azonban Gebhart révén egyenlített a Stuttgart, és 10 percük volt a hazaiaknak, hogy egy gólt elérve kiharcolják a hosszabbítást. Végül azonban nem ők, hanem a vendégek voltak újra eredményesek egy védelmi hibát kihasználva. A meccs emberévé előlépő Danny kapott jó labdát, és ismét pontos labdát adott balról középre, a labda a kimozduló Lehmann mellett Fajzulinhoz jutott, aki öt méterről, az üres kapuval szemben nem hibázott.

Idegenbeli 2–1-es sikerének köszönhetően a Zenit kettős győzelemmel, 4–2-es összesítéssel búcsúztatta a Stuttgartot, és bejutott az UEFA–kupa következő körébe.

UEFA-KUPA


Nézőszám: 28 000
Játékvezető: Collum (skót)
Asszisztensek: Andrews, Sorbie (skótok)

A KEZDŐCSAPATOK
STUTTGART ZENIT
1 Lehmann 16 Malafejev
3 Osorio 22 Anjukov
5 Tasci 15 Sirokov
4 Boulahrouz 4 Krizanac
35 Trasch 5 Kim Dong Dzsin
28 Khedira 27 Gyenyiszov
11 Hitzlsperger 18 Zirjanov
19 Hilbert 21 Szemsov
8 Simák 23 Huszti
18 Cacau 19 Danny
33 Gomez 8 Pogrebnjak
Vezetőedző: Markus Babbel Vezetőedző: Dick Advocaat

Gólszerző(k): Gebhart (80.), ill. Szemsov (42.), Fajzulin (86.)
Csere: Hilbert helyett Gebhart (60.), Simák helyett Élson (61.), Khedira helyett Marica (76.), ill. Huszti helyett Fajzulin (73.)
Sárga lap: Gomez (82.) ill. Danny (33.), Anjukov (44.), Huszti (64.)


UEFA-KUPA

A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Werder Bremen (német)–Saint-Étienne (francia)
CSZKA Moszkva (orosz)–Sahtar Doneck (ukrán)
Udinese (olasz)–Zenit (orosz)
Paris Saint-Germain (francia)–Braga (portugál)
Dinamo Kijev (ukrán)–Metaliszt Harkiv (ukrán)
Manchester City (angol)–Aalborg (dán)
Olympique Marseille (francia)–Ajax Amsterdam (holland)
Hamburger SV (német)–Galatasaray (török)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik