CS. M.
2023.02.03 09:51 Frissítve: 2023.02.03 09:53

Vári Attila kikerült a TF kuratóriumából, Sós Csaba váltja

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya váltja Vári Attilát, a Magyar Vízilabda-szövetség korábbi elnökét a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet fenntartó kuratóriumában, miután Vári lemondott – adta hírül a TF.

Vári Attila lemondott tagságáról, Sós Csaba váltja (Fotó: Koncz Márton)


A Testnevelési Egyetem fenntartója 2021. augusztus elsejétől a Testnevelési Egyetemért Alapítvány, az alapítványt a kuratórium irányítja. A kuratórium elnöke, Mocsai Lajos a TF hivatalos oldalán megerősítette Vári Attila lemondását, s elárulta az okokat is:

 
Egy csavar az örökkévalóságnak – Malonyai Péter publicisztikája

Vári Attila egyéb elfoglaltságaira, fontos feladataira, a hazai vízilabda-utánpótlás építésére kíván koncentrálni. Lemondását elfogadtuk” – mondta Mocsai, majd hozzátette, helyére Sós Csabát, a TF megkerülhetetlen oktatóját választották új tagnak.

A Testnevelési Egyetemért Alapítvány ötfős Kuratóriumában így Mocsai Lajos elnök mellett Kovács Antal olimpiai bajnok dzsúdós, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Vida József üzletember, bankár és Sós Csaba kap helyet.

Tudományos munkatársként kerültem a TF-re, de még portásnak is mentem volna. Később tanár, majd tanszékvezető lettem. Megtiszteltetés ezt a közösséget a kuratórium tagjaként szolgálni" – idézte a Testnevelési Egyetem Sós Csabát, aki amellett, hogy a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, már negyven éve kötődik a TF-hez, és több mint harminc éve tanít is ott.

2023.03.27 22:57:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szoboszlai Dominik olyan sebességgel közlekedett a bolgár védők között, hogy sokszor még szemmel is nehéz volt követni, nemhogy lábbal… Egymást követték a szebbnél szebb magyar támadások és a gólok. Bolgár kollégánk, Teodor Boriszov a szünetben szomorúan jegyezte meg: a magyar csapat úgy játszik, mintha edzésen lenne.

2023.03.27 22:57:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Petőfi Sándornak ugyan semmi köze a modern versenysporthoz, pláne az ultrafutó-világbajnoksághoz, mégis, az a gyanúm, valami hasonló, a beteljesedést előkészítő „aszketikus láz” vezethette száznyolcvan-száznyolcvanöt esztendővel ezelőtt, amikor mai értelemben véve is extrém hosszúságú gyalogtúrái során szinte a teljes történelmi Magyarország területét bejárta „kipróbáltkét csikaján”.

2023.03.27 10:36:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Aki felszabadultan tud vívni, olyan képességeket is kihozhat magából, amelyekre nem gondolt.”

2023.03.26 09:23:34

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2003. március 26-án hunyt el a már-már polihisztor rádióriporter. Rá emlékezünk.

2023.03.25 22:48:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A ma húsz esztendeje elhunyt Molnár Dániel volt ugyanis a homo ludens, a játékos ember megszemélyesítője. Mindig, mindenhol, mindenkivel és mindent is játszott. Még játék közben is igyekezett valami mást is játszani.