MTI
K. B.
2022.10.04 13:46 Frissítve: 2022.10.04 13:46

Triatlon: Bicsák Bence Gironában, új csapatával készül

Már egy hónapja készül Gironában új csapatával Bicsák Bence olimpiai hetedik helyezett triatlonos – írja a Magyar Távirati Iroda.

Bicsák Bence immár Gironában készül (Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István, archív)

 

 

A 26 éves versenyző a közmédiának elmondta, a csapatban a világ minden tájáról található egy-két világklasszis versenyző – közülük is kiemelte az egyéniben kétszeres világbajnok, vegyes váltóban olimpiai bronzérmes francia Vincent Luis-t –, akik azért vannak ott, mert szeretnek sportolni, szeretik a sportágat.

„Azonnal befogadtak, és bár nehéz volt otthagynom Pécset, ha ezt most nem léptem volna meg, örökké bántam volna. Néha még küszködök az edzéseken, meg kell szoknom az újfajta munkát, de bizakodó vagyok. Az edzők azt mondták, nagyjából egy év kell, hogy hozzászokjak a rendszerhez, remélem, stabil lesz a formám” – jelentette ki Bicsák.

A PSN sportolója kiemelte, Magyarországon sokat edzett egyedül, ezáltal nem igazán tudott kimozdulni a komfortzónájából, ehhez most minden adott. Kerékpározásban már elkezdte érezni, hogy javul a teljesítménye, de a legfontosabbnak azt nevezte, hogy türelmes legyen magával szemben.

„Eddig máshogy készültem, most nekem is meg kell találnom, mi a jó. Ha visszatalálok arra az útra, hogy élvezzem a triatlont, az eredmények is jönni fognak” – fogalmazott.

Bicsák arról is beszélt, hogy a tavalyi olimpián nem volt jó formában, „csak kijött neki a lépés”, a következő, már zajló olimpiai kvalifikációs időszakban pedig „fel van adva a lecke", mert a többi magyar versenyző is erős.

A magyar triatlonos idén még három versenyen indul: először most hétvégén Cagliariban szerepel, amit a bermudai, illetve a szezonzáró abu-dzabi viadal követ majd. Céljaként azt jelölte meg, hogy jövő nyárra nyerje vissza legjobb formáját.

2022.12.02 13:55:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az adatokat idén először teljesen elektronikusan rögzítette a KSH. (x)

pr
2022.12.01 14:49:53

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A bokszszakember egykor profi gálákat szervezett, manapság az IBO megfigyelőjeként dolgozik.

2022.11.27 23:56:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Liu testvérek históriája is e témába vág, csak tükörből nézve éppen. Ami történt, történik velük, az nemcsak a pénzért való hajsza, hanem egy szemforgatós hatalmi játszma része is inkább, s bizony megint mi szenvedünk vereséget a küzdelemben.

2022.11.26 23:28:35

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2022.11.25 18:43:10

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszkén őrzi az Elek Ilonától kapott emlékkoszorúját az 1964-es tokiói játékok aranyérmese.