Torna ob: Mészáros Krisztofer és Kovács Zsófia az egyéni összetett bajnoka

MTI/D. S. B.MTI/D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.08. 18:18
A férfiaknál Mészáros Krisztofer, a nőknél Kovács Zsófia nyerte meg az egyéni összetett versenyt a tornászok országos bajnokságán, pénteken.
Kovács Zsófia három számban is első helyen jutott döntőbe (Fotó: Földi Imre) 
A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
Kovács Zsófia három számban is első helyen jutott döntőbe (Fotó: Földi Imre) A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

A magyar szövetség beszámolója szerint a győri Mészáros Krisztofer magabiztosan védte meg címét, mivel a gyűrű kivételével minden szeren az első három hely valamelyikén végzett, ráadásul mind a hat szeren kvalifikált a szerenkénti döntőbe. Mögötte a ferencvárosi Balázs Krisztián lett a második, a szintén győri Tomcsányi Benedeka harmadik.

„Nagyon jó érzés volt újra megnyerni ezt a versenyt. Az értékét növeli, hogy nehéz volt a felkészülésem, hiszen egy sérülés miatt egy hónapot ki kellett hagynom” – nyilatkozta Mészáros Krisztofer. Hozzátette, most kezdi olyan formában érezni magát, amilyenben lennie kell. Elismerte, hogy voltak hibái, de igyekszik ezeket kijavítani a szerenkénti döntőkre.

A nőknél a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia pontosan és magabiztosan tornázott: ugrásban, felemáskorláton és gerendán is az első helyen jutott a szerenkénti döntőbe. Az egyéni összetettben a Postás SE kiválósága, Székely Zója végzett mögötte a második helyen, a harmadik pedig a Kovácshoz hasonlóan dunaújvárosi Makovits Mirtill és Mayer Gréta lett holtversenyben.

„Nagyon jó felkészülési verseny volt, minden szeren indulni tudtam. Összességében az ugrás, a korlát és a gerenda az, amivel elégedett vagyok, de persze itt is van még mit javítani” – mondta Kovács Zsófia. Hozzáfűzte, a talajgyakorlata alatt némileg megmutatkozott rajta a fáradtság, emiatt csalódott.

TORNA, ORSZÁGOS BAJNOKSÁG
EGYÉNI ÖSSZETETT
FÉRFIAK

1. Mészáros Krisztofer (Győri AC) 82.300 pont
2. Balázs Krisztián (FTC-Telekom) 80.100
3. Tomcsányi Benedek (Győri AC) 80.000
NŐK

1. Kovács Zsófia (Dunaújvárosi KSE) 54.800
2. Székely Zója (Postás SE) 50.900
3. Mayer Gréta (Dunaújvárosi KSE) 49.300
Makovits Mirtill (Dunaújvárosi KSE) 49.300

A szerenkénti döntők programja:
Szombat, 10.30
Férfiak:
talaj, lólengés, gyűrű
Nők: ugrás, felemáskorlát
Vasárnap, 10.30
Férfiak:
ugrás, korlát, nyújtó
Nők: gerenda, talaj

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik