MTI/SZ. R. 2022.01.27 14:03 Frissítve: 2022.01.27 15:14

TF: együttműködési megállapodást kötöttek a KSI-vel

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) a Központi Sport és Ifjúsági Egyesülettel (KSI).

Sterbenz Tamás elmondta, a magyar sport két ikonikus intézménye talált egymásra az együttműködésben (Fotó: Török Attila, archív)

 

„A magyar sport két ikonikus intézménye talál egymásra az együttműködésben, mindkettőnek megvan a szakterülete, a korosztálya. Mi a sportszakemberek utánpótlását képezzük, a KSI pedig a sportolói utánpótlást. A KSI az utánpótlásnevelés, a TF pedig az egyetemi sport területén kimagasló" – mondta a megállapodás csütörtöki aláírásán Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem rektora, aki hozzátette, nagy öröm mindkét fél számára, hogy a kiemelt sportegyesületek közé bekerült a KSI és a TFSE is.

„Óriási mérföldkő a KSI életében ez a megállapodás. Régen szimbiózisban dolgozott a TF és a KSI, ezt szeretnénk visszaépíteni" – hangsúlyozta Zsoldos Péter, a klub elnöke, majd az MTI kérdésére elmondta, szeretnék megújítani az egyesületük edzőképzését, a mai edzőket is bevonnák a képzésbe, ebben segít majd az együttműködés.

Sterbenz Tamás kiemelte, szeretnék, ha a KSI-ben sportolók lehetőséget látnának a TF-en tanulásban, a sport területén dolgozó személyként, edzőként vagy sporttudományos szakemberként megmaradnának ebben a világban. Hozzátette, az itt tanuló edzőknek pedig jó „gyakorlóterep” lehet a KSI.

A megállapodás határozatlan időre szól, ám évente újratárgyalják a felek.

2022.05.24 10:09:11

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Kaposvár polgármestere vallja, egy rangos sportverseny a legjobb ország- és városimázs-építő.

2022.05.19 13:11:34

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A magyar innováció Európa után meghódította Amerikát és Ázsiát is.

2022.05.20 14:51:12

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Egyrészt fizikailag, másrészt pedig mentálisan is vissza kell térned a régi kerékvágásba. (x)

2022.05.19 15:18:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Raymond van Barneveld dupla győzelmet aratott Magyarország első nagyszabású darts show-ján. (x)