Strandvilágjátékok: négy éremmel zártak a magyarok

NAGY PÉTERNAGY PÉTER
Vágólapra másolva!
2019.10.17. 12:30
null
Összesen három ezüst- és egy bronzérmet nyertek a magyarok Katarban (Fotó: MOB/Szalmás Péter)
Jól szerepeltek a hőséggel is megküzdő magyarok a világ egyik legnagyobb multisporteseményén.


Három ezüst- és egy bronzéremmel végzett a magyar csapat a katari strandvilágjátékokon, miután a mieink két szoros szettben vereséget szenvedtek Dániától a női strandkézilabda-torna döntőjében. A hölgyekhez hasonlóan a férfi strandkézisek is kikaptak a záró napon, szétlövésben maradtak alul a horvátok ellen, így a hatodik helyen fejezték be a versenyt.

Az aquatlanos Dévay Márk egyéniben ezüstöt, Kropkó Márta oldalán pedig bronzérmet szerzett vegyes váltóban, így ő lett a magyar küldöttség legeredményesebb versenyzője. A birkózó Németh Zsanett mellett a már említett női strandkézisek szerezték a mieink érmeit.

A nem régen véget érő atlétikai világbajnokság után és a 2022-es labdarúgó-vb előtt tehát újabb nagy nemzetközi sporteseménynek adott otthont Doha, amely az utolsó pillanatban az amerikai San Diego helyett ugrott be. Katarban végül a tervezett 5000 résztvevő helyett 97 ország 1240 sportolója küzdhetett meg összesen 350 éremért. Az időjárás most sem volt kegyes a sportolókhoz, a hőség nemcsak a homokon, a vízben is elviselhetetlen volt: az úszószámok helyszínéül szolgáló tengerparti részen a víz hőmérséklete nemegyszer meghaladta a 30 fokot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik