Sportrádió: Csercseszov és Dárdai is ott lesz – a Puskás Arénában rendezik meg a Sport Forum Hungaryt

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2022.10.14. 14:57
null
A Puskás Aréna ad otthont a konferenciának (Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet)
Október 20-án, a Puskás Arénában rendezik meg a Sport Forum Hungary első eseményét, melynek egyik fő célja, hogy összehozza a versenysportot és a szabadidősportot. Az esemény egyik főszervezője, a Path Sport Management Kft. ügyvezető igazgatója, Dudás Hunor volt Csisztu Zsuzsa vendége a Sportrádióban.


A Path Sport Management Kft. ügyvezető igazgatója, Dudás Hunor elmondta, rengeteg különböző nemzetközi konferencián járt már, de azt látta, hogy Magyarországon nincs egy, a teljes sportvilágot felölelő konferencia, ezért úgy döntött, létrehoz egyet – ígyszületett meg a Sport Forum Hungary ötlete.

Ahogy a mottónk is mondja: Együtt a sportért! A sportban szép évek vannak mögöttünk, most azonban eljött egy veszélyhelyzet, vagy nevezzük bárminek az elmúlt három évet, amikor szükség van az összefogásra. Talán ez a fórum egy jó apropó, hogy megszólítsuk a sportvilágot és elkezdjünk közösen gondolkodni a megoldásokon, hogyan fog továbblépni sport, hogyan fog ebből a nehéz helyzetből továbbmenni a sport” – kezdte Dudás Hunor a Sportrádióban.

A konferencia a versenysport mellett a szabadidő sporthoz is szól, szeretnék megszólítani a sportolni vágyókat. Az a cél, hogy legyen egy fajta együttműködés a szabadidősport és a versenysport között.

„Ismerjék meg a példaképeket, lássák, hogy hús-vér emberek. Ilyen konferencia még nem volt, ahol meghallgathatták a neves sportszakembereket, sportolókat” tette hozzá Dudás.

A konferencián rengeteg, a magyar sportban dolgozó szereplő tart előadást, de lesznek nemzetközi előadók is.

Mi magunk is meglepődtünk, hogy mibe nyúltunk. – árulta el a szervező – Rögtön a szervezés kezdetekor azt vettük észre, hogy mekkora az igény, hogy egyszer egy évben minden sportszereplő összejöjjön, beszélgessen, edukálja magát. Nagyon érdekes témák, érdekes előadások lesznek. Igyekeztünk nemzetközi tudást is elhozni, de nemzetközi érdeklődőket nem hoztunk, csak nemzetközi előadókat, de szeretnénk a jövőben ezt kiterjeszteni és regionális szintre emelni, ha előadók és résztvevők tekintetében is a régió sportkonferenciája lenne.”

A nemzetközi sport startupok is jelen lesznek, például a Teqball, ami ugyan ma már nem startup, de úgy indult, valamint bemutatkozik a Padel, ami a legjobban fejlődő sportág. A témák között szerepel továbbá a multisportesemények és sportfesztiválok, valamint a sportmédia, illetve a nők a sportban téma is.

Rengeteg fantasztikus előadás lesz, a megnyitót dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár úr tartja majd, majd Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős államtitkár mond beszédet. Orosz Pál beszél majd a Ferencváros elmúlt tizenegy évéről… Bemutatkozik Szöllősi György kerekasztal beszélgetése, amelyre – annyit elárulhatok – Dárdai Pál már elfogadta a meghívást, rajta kívül neves szakemberek lesznek még jelen. Érdekes lesz az a szponzorációs előadás is, ahol a Mol, a Telekom, az OTP marketingigazgatói fognak a sportszponzorációról beszélni.”

Az eseményen az említett szakembereken kívül Sztanyiszlav Csercseszov és Varga Sándor is ott lesz.

A konferencia végén egy díjátadóra is sor kerül, a Magyar Marketing Szövetség sportmarketing tagozatának díjait adják át több kategóriában is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik