Munkatársunktól 2020.09.19 12:56 Frissítve: 2020.09.19 13:46

Sportpolitika: Schmidt Mária szerint a magyarok büszkék a sportolóikra

Schmidt Mária történész, a Terror Háza főigazgatója sport témájú blogbejegyzést írt, és kifejtette többek között, hogy a labdarúgás a legnépszerűbb, és így a legfontosabb sportág.

(Fotó: Török Attila)

„Mintegy hetven év kiszárítás után pótolta az orbáni sportpolitika a sport alapvető tárgyi hiányosságait, javította a sportolók edzési, felkészülési feltételeit, a sportban dolgozók munkakörülményeit, jövedelmi lehetőségeit. Megújította szervezeteiket, ha kellett új struktúrákat, működési modelleket kezdeményezett. Újra trendivé tette a sportot, a sportolást, a testedzést, aminek egészségmegőrző és támogató szerepét nem lehet eléggé hangsúlyozni” – írja többek között Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a Látószögblogon megjelent nagylélegzetű bejegyzésében, amely bár történelmi, politikai perspektívából közelít a témához, ezúttal rendhagyó módon a sportról szól.

Az írás az úgynevezett szoftpolitika és az országimázs fontosságáról ír, amelynek jelentős eszköze a sport, de a szerző szerint nem csak ezért stratégiai területe a kormány politikájának az elmúlt tíz évben.

„A sport hagyományátadás, utánpótlásnevelés, kapcsolatteremtés, együttes élmény, a fogyatékkal élők revitalizálása, és még sok minden más" – írja Schmidt Mária, akit egy tavasszal megjelent, a magyar kormány sportpoitikáját kritizáló könyv sarkallt a bejegyzés megírására.

„Magyarország sportnagyhatalom. A magyarok büszkék sportolóikra és megbecsülik őket. Sportsikereink a legjobbak közé lövik fel hazánkat és kárpótolnak bennünket kudarcainkért, sikertelenségeinkért. A sport tehát fontos. A foci pedig, ami a legnépszerűbb tömegsport, értelemszerűen a legfontosabb" – olvashatjuk a teljes terjedelmében itt olvasható publicisztikában.

2021.08.03 22:16:06

Egyéb egyéni P. K.

Augusztus 4-én Olimpiai történetek címmel beszélgetést tartanak a Scruton közösségi térben.

2021.07.28 10:22:53

Egyéb egyéni BERTA MIHÁLY

A szellemi diákolimpián és a Futballtudor című versenyen is győztek a végzős gimnazisták.

2021.07.28 11:13:32

Egyéb egyéni BERTA MIHÁLY

A félig magyar Dominik Leins Futball és forradalom című munkája első helyezést ért.

2021.07.27 15:15:56

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Remek időtöltés megidézni a legendás győzelmek felejthetetlen pillanatait. (x)

2021.07.24 10:59:31

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Az MTVA vezérigazgatója ígéri, a magyar olimpiai aranyak garantáltan képernyőn lesznek.