Munkatársunktól 2020.09.19 12:56 Frissítve: 2020.09.19 13:46

Sportpolitika: Schmidt Mária szerint a magyarok büszkék a sportolóikra

Schmidt Mária történész, a Terror Háza főigazgatója sport témájú blogbejegyzést írt, és kifejtette többek között, hogy a labdarúgás a legnépszerűbb, és így a legfontosabb sportág.

(Fotó: Török Attila)

„Mintegy hetven év kiszárítás után pótolta az orbáni sportpolitika a sport alapvető tárgyi hiányosságait, javította a sportolók edzési, felkészülési feltételeit, a sportban dolgozók munkakörülményeit, jövedelmi lehetőségeit. Megújította szervezeteiket, ha kellett új struktúrákat, működési modelleket kezdeményezett. Újra trendivé tette a sportot, a sportolást, a testedzést, aminek egészségmegőrző és támogató szerepét nem lehet eléggé hangsúlyozni” – írja többek között Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a Látószögblogon megjelent nagylélegzetű bejegyzésében, amely bár történelmi, politikai perspektívából közelít a témához, ezúttal rendhagyó módon a sportról szól.

Az írás az úgynevezett szoftpolitika és az országimázs fontosságáról ír, amelynek jelentős eszköze a sport, de a szerző szerint nem csak ezért stratégiai területe a kormány politikájának az elmúlt tíz évben.

„A sport hagyományátadás, utánpótlásnevelés, kapcsolatteremtés, együttes élmény, a fogyatékkal élők revitalizálása, és még sok minden más" – írja Schmidt Mária, akit egy tavasszal megjelent, a magyar kormány sportpoitikáját kritizáló könyv sarkallt a bejegyzés megírására.

„Magyarország sportnagyhatalom. A magyarok büszkék sportolóikra és megbecsülik őket. Sportsikereink a legjobbak közé lövik fel hazánkat és kárpótolnak bennünket kudarcainkért, sikertelenségeinkért. A sport tehát fontos. A foci pedig, ami a legnépszerűbb tömegsport, értelemszerűen a legfontosabb" – olvashatjuk a teljes terjedelmében itt olvasható publicisztikában.

2021.04.15 10:04:51

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Azt tudjuk, mozogni egészséges a testnek, arról azonban kevesebb szó esik, hogy milyen jót tesz a léleknek is egy kiadós edzés. (x)

2021.04.14 16:57:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Tulajdonképpen egy körforgás, amiben végső soron mindenki jól jár. (x)

2021.04.14 11:41:32

Egyéb egyéni BÁLINT MÁTYÁS, KOHÁN GERGELY, KOVÁCS ERIKA, SZŰCS ANDRÁS

100 NAP TOKIÓIG. Milák Kristóf trénere többször újraírta az edzéstervet, Lőrincz Tamás az átállás miatt aggódik.

2021.04.13 14:17:23

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Miért fogadnál fel személyi edzőt, hiszen az csak a profiknak való?! – teheted fel magadban a kérdést látva a sok fitnesz gurut a közösségi oldalakon.

2021.04.12 20:56:31

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A NOB kiadja a nemzetközi szövetségeknek, hogy szervezzék meg ötkarikás versenyeiket, övék tehát a főszerep. Ha ők nincsenek, versenyek sincsenek. Ez persze felveti a kérdést, hogy a folyamatosan sérülő hagyományokon túl mi indokolja a testület túlsúlyát a világ sportjában.