I. SZ., MTI 2022.05.19 09:40 Frissítve: 2022.05.19 11:01

Speciális olimpia: tíz magyar arany a Máltai Játékokon

Tíz arany-, hét ezüst- és öt bronzérmet szerzett, továbbá számos helyezést ért el a magyar speciális olimpia csapata Vallettában, a meghívásos Máltai Játékokon.

 

 

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) tájékoztatása szerint a szerdán véget ért eseményen 23 ország mintegy ezer értelmi fogyatékossággal élő és tanulásban akadályozott sportolója vett részt, akik asztaliteniszben, atlétikában, bocsában, bowlingban, labdarúgásban és úszásban versenyeztek.

A 41 fős magyar delegációt 23 speciális olimpikon, öt partnerjátékos, hét edző és hat fő delegátus-kísérő alkotta.

Magyar szempontból a legsikeresebb sportágnak az asztalitenisz bizonyult, ebben öt aranyérem született, de győzni tudott divíziójában a férfi labdarúgócsapat is, emellett úszásban, bowlingban, valamint atlétikában is ünnepelhettek elsőséget a magyar speciális olimpikonok.

„A Speciális Olimpia szellemisége a sporttal, a sportolás által ébresztett tudatossággal, tettrekészséggel és küzdeni akarással változtatja meg az emberek életét. Buzdítja és erőt ad az értelmi fogyatékossággal élőknek, küzd elfogadtatásukért, egymás megértésének és tiszteletének fontosságát hangsúlyozza világszerte” – áll az MSOSZ közleményében.

2022.06.28 12:37:49

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Ha rendszeresen sportolunk, vagy most készülünk életmódot váltani, akkor elengedhetetlen a megfelelő lábbeli kiválasztása hozzá.

2022.06.22 22:55:29

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Nagy futballszurkoló lévén a csapatok indulóit, szurkolói nótáit dúdolgatta. Jöhetett válogatott, Újpest, Fradi, Kispest, Roma vagy Lazio, mindegy volt, csak hosszú legyen, és ahogy a futó befordult az utolsó sarkon, kényszeredett mosollyal nyugtázta, hogy ebben az állapotában vélhetően még egy Steaua-strófa is felpörgetné.

2022.06.22 15:24:56

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

A Nemzeti Színház művésze hegyet mászott Erőss Zsoltként, lovagolt és vívott Hadik Andrásként.