Red Bull Rubik-kocka-vk: űridő a győztesnél, Rubik Ernő is ott volt

TÓTH ANITATÓTH ANITA
Vágólapra másolva!
2019.11.23. 11:10
null
Óriási csatát vívtak a versenyzők (Fotó: Red Bull Contentpool)
Űridővel szerezte meg a Red Bull Rubik-kocka-világkupát Max Park – 5.2 másodperc alatt rakta ki a kockát, amelynek feltalálója, Rubik Ernő is jelen volt a moszkvai eseményen.

Több mint harminc évvel legutóbbi látogatása után Rubik Ernő visszatért Moszkvába, hogy részt vegyen a Red Bull Rubik-kocka-világkupán. Több mint hétszáz diákkal találkozott az orosz főváros egyik egyetemén, ahol majdnem közelharc zajlott az autogramjáért. Az egyik diák megkérdezte, miért éppen ezeket a színeket választotta a kockához, mire elárulta, a lila az egyetlen szín, amelyet nem szeret.

Ami a Red Bull világkupáját illeti: a döntőben tizenegy nemzet huszonöt versenyzője mérette meg magát, és az nyert, aki a leggyorsabban rakta ki a Rubik-kockát. A győztesek közt harmincezer dollárt osztottak ki.

Rubik Ernő is részt vett a moszkvai eseményen (Fotó: Red Bull Contentpool)
Rubik Ernő is részt vett a moszkvai eseményen (Fotó: Red Bull Contentpool)


„A kocka arra tanít, hogy átlássuk a problémákat, és inspirációt ad a megoldásukhoz – nekem ez a legfontosabb üzenete ennek a versenysorozatnak” – nyilatkozta Rubik Ernő a Red Bull honlapjának.

A Red Bull világkupát 5.2 másodperces időeredménnyel az amerikai Max Park szerezte meg, legyőzve az abszolút esélyesnek számító ausztrál Feliks Zemdegst.

A győztes, Max Park (Fotó: Red Bull Contentpool)
A győztes, Max Park (Fotó: Red Bull Contentpool)

Reuters on Twitter

Seventeen-year-old Max Park edges out former world champion Feliks Zemdegs with a time of 5.2 seconds at the Rubik's Cube World Championship held in Moscow https://t.co/ObJmidpBwG


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik