I. SZ.
2020.05.07 18:54 Frissítve: 2020.05.07 19:06

Magyar Sport Napja: A sport szerepe továbbra is fontos – Szabó Tünde

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Magyar Sport Napja alkalmából az Origónak adott interjújában elmondta, a koronavírus-járvány ráébresztette az embereket a sport fontosságára, ezért a testmozgás népszerűsítésére az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt fektetnek Magyarországon, ahol a sport nemzetstratégiai ágazat.

Szabó Tünde szerint a járvány után még fontosabb lesz a sport és a testmozgás népszerűsítése (Fotó: Dömötör Csaba)

„A kormány járványügyi intézkedéseivel összhangban a sport területén is új rendelet született, de nagyon fontosnak tartom megjegyezni és hangsúlyozni, hogy ez egy lehetőség, miközben továbbra is mindenkitől azt kérjük, fokozottan ügyeljenek a szabályok betartására, hiszen az elsődleges cél továbbra is gyermekeink és mindannyiunk egészségének védelme” – hangsúlyozta Szabó Tünde az origo.hu-nak adott interjújában.

A sportért felelős államtitkár kiemelte, hogy a koronavírus-járvány többek között a sport fontosságára is ráébresztette az emberiséget.

„A sport és a testmozgás nagyban hozzájárul egészségünk fenntartásához, és ahogy a WHO tanulmányai is bizonyítják, a megfelelő általános egészségi állapot segít a fertőző betegségek leküzdésében is. A sport és a testmozgás népszerűsítése, egészségvédő és betegségmegelőző szerepének társadalmi erősítése kiemelten fontos feladat volt számunkra eddig is, de a mostani helyzetben erre még nagyobb hangsúlyt kell helyeznünk, és ezt meg is fogjuk tenni” – idézi az Origo Szabó Tündét.

Hangsúlyozta a sport egységesítő, valamint a gazdaságot segítő erejét is, s kiemelte, hogy „mi Magyarországon szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen a magyar kormány kiemelt nemzetstratégiai ágazatként tekint a sportra”.

A teljes interjút ide kattintva olvashatják el.

    

2023.02.05 23:25:09

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2023.02.02 21:52:39

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Magam nem csupán róla vélem ezt, valamennyi olimpiai bajnokunkat a nemzet sportolójának gondolom, sőt, továbbmegyek, némi túlzással mindenkit, aki részt vett ötkarikás játékokon.

2023.02.01 00:00:53

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A részvétel mellett a győzelem is fontos.

2023.01.30 15:25:15

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Bizonyára szinte mindenki felismeri azokat az ikonikus lábbeliket, amik az elmúlt évtizedekben elképesztő slágernek számítottak.