Magyar Sport Napja: A sport szerepe továbbra is fontos – Szabó Tünde

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.05.07. 18:54
null
Szabó Tünde szerint a járvány után még fontosabb lesz a sport és a testmozgás népszerűsítése (Fotó: Dömötör Csaba)
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Magyar Sport Napja alkalmából az Origónak adott interjújában elmondta, a koronavírus-járvány ráébresztette az embereket a sport fontosságára, ezért a testmozgás népszerűsítésére az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt fektetnek Magyarországon, ahol a sport nemzetstratégiai ágazat.

„A kormány járványügyi intézkedéseivel összhangban a sport területén is új rendelet született, de nagyon fontosnak tartom megjegyezni és hangsúlyozni, hogy ez egy lehetőség, miközben továbbra is mindenkitől azt kérjük, fokozottan ügyeljenek a szabályok betartására, hiszen az elsődleges cél továbbra is gyermekeink és mindannyiunk egészségének védelme” – hangsúlyozta Szabó Tünde az origo.hu-nak adott interjújában.

A sportért felelős államtitkár kiemelte, hogy a koronavírus-járvány többek között a sport fontosságára is ráébresztette az emberiséget.

„A sport és a testmozgás nagyban hozzájárul egészségünk fenntartásához, és ahogy a WHO tanulmányai is bizonyítják, a megfelelő általános egészségi állapot segít a fertőző betegségek leküzdésében is. A sport és a testmozgás népszerűsítése, egészségvédő és betegségmegelőző szerepének társadalmi erősítése kiemelten fontos feladat volt számunkra eddig is, de a mostani helyzetben erre még nagyobb hangsúlyt kell helyeznünk, és ezt meg is fogjuk tenni” – idézi az Origo Szabó Tündét.

Hangsúlyozta a sport egységesítő, valamint a gazdaságot segítő erejét is, s kiemelte, hogy „mi Magyarországon szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen a magyar kormány kiemelt nemzetstratégiai ágazatként tekint a sportra”.

A teljes interjút ide kattintva olvashatják el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik