Magyar Parasport Napja: Pruzsina István az év fogyatékosokkal foglalkozó edzője

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2023.02.22. 19:56
null
Pruzsina István (Fotó: Földi Imre, archív)
A Magyar Sportújságírók Szövetsége Pruzsina István para kajak-kenu edzőt díjazta a Magyar Parasport Napja alkalmából.

 

A Magyar Sport Házában díjazták azokat az edzőket, sport- és egészségügyi szakembereket, akik áldozatos munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy fogyatékos sportolóink évről évre sikeresen szerepeljenek a világversenyeken. A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán minden évben díjazza az év férfi parasportolóját (az idén Kiss Péter Pál kapta az elismerést), az év női parasportolóját (Pap Bianka), és az év parasport csapatát (a női kerekesszékes vívóválogatott). A fogyatékosokkal foglalkozó szakemberek is az edzők általános kategóriájában versenyeznek az Év sportolója választáson. A 10-es listára egyikük került föl, Pruzsina István para kajak-kenu edző, akit a felkért 74 szakember is az év edzőjének választott a fogyatékosokkal dolgozó trénerek mezőnyében.

A díjat a Budapesti Honvéd SE ügyvezető elnöke, Gergely István vette át az MSÚSZ alelnökétől, lapunk munkatársától, Mravik Gusztávtól és a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökétől, Szabó Lászlótól, mivel a díjazott személyesen nem tudott jelen lenni, ám videóbeszédében megköszönte a támogatást a Honvéd kajak-kenu szakosztályának és a honi szövetségnek. Szabó László Halassy Olivér- Málnai István- és Plesa István-díjakat, valamint Paralimpiai Láng-díjat is átadott az eseményen.

Gergely István (balra) vette át Pruzsina István díját Szabó Lászlótól és Mravik Gusztávtól (Fotó: Dömötör Csaba)
Gergely István (balra) vette át Pruzsina István díját Szabó Lászlótól és Mravik Gusztávtól (Fotó: Dömötör Csaba)

A DÍJAZOTTAK
Az év fogyatékosokkal foglalkozó edzője: Pruzsina István
Halassy Olivér-díj (sportolóknak): Sánta Krisztián (paraúszó), Szedő Tibor (paraúszó)
Málnai István-díj (edzőknek): Karácsony Gyula, Magyar András, Oroszi Zsuzsanna
Plesa István-díj (a paralimpiai mozgalmat támogató egészségügyi szakembereknek): dr. Komka Zsolt, Hrivnák Gergely, dr. Toman József
Paralimpiai Láng-díj (a paralimpiai mozgalmat támogató szervezeteknek): M4 Sport

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik