Lovaspóló: magyar tulajdonú csapat diadala Angliában

S. SZ.S. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.07.13. 16:10
null
Újabb világraszóló magyar siker az angolok ellen: a magyar tulajdonú Bardon nyerte meg a Royal Windsor-kupát (Fotók: pololine.com)
Újabb világraszóló magyar siker az angolok ellen: a magyar tulajdonú Bardon nyerte meg a legrangosabb lovaspóló-bajnokságot, a Royal Windsor-kupát.


A magyar futballválogatott 4–0-s győzelme után újabb sikert arattak hazánk fiai Anglia ellen. Talán azért nem hallhattunk róla, mert olyan sportágban érték el mindezt, amelyről nem mindennap olvashatnak a Nemzeti Sport hasábjain...

A száz százalékban magyar tulajdonú Bardon lovaspólócsapat 11–10-re legyőzte az angol Ainsley Saddleryt, s ezzel megnyerte a sportág legrangosabb kupáját, a Royal Windsor-kupát. A rangot az is mutatja, hogy a bajnokság döntőjét az angol királynő minden évben a helyszínen tekinti meg. Nem véletlenül, hiszen a lovaspóló iránti szerelemnek hagyománya van a brit királyi családban, a finálét a Guards Polo Club windsori pályáján rendezik, amelynek védnöke a királynő.

 

Az elért diadal nem feltétlenül meglepetés, hiszen tavaly ugyanez a magyar csapat beverekedte magát a döntőbe, akkor azonban nem emelhette a magasba a trófeát. Az idei siker egy kitartó, hosszú építkezés gyümölcse, az építő pedig Tombor András, a csapat tulajdonosa, aki maga is pályára lépett a fináléban, hozzájárulva ahhoz, hogy Magyarország is felkerüljön a lovaspóló térképére. A magyar üzletember neve sokak számára ismerős lehet hazánkban, hiszen repülőgépgyárat vásárolt 2020-ban, illetve vezeti a Mathias Corvinus Collegiumot.

A lovaspóló négyfős csapatsport, amelyben a játékosok egy hosszú ütő segítségével – ló hátáról – az ellenfél kapujába próbálják juttatni a labdát. A mérkőzés előtt mindenki a saját teljesítménye alapján kap személyre szabott hendikepet, azaz egy pontot. Ha két olyan együttes játszik, amelyeknél különbözőek a hendikepértékek, akkor a kisebb értékkel rendelkező csapat gólelőnyt kap.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik