K. T. I. 2020.10.23 16:20 Frissítve: 2020.10.23 17:21

Erősport: a nemzetközi porondon is bizonyítana az idehaza triplázó Juhász Péter

A mádi Juhász Péter az egyéni és a páros országos bajnoki cím után a hét állomásból álló HSMA Erős Emberek Prémium Liga döntőjét is megnyerte – olvasható a Prémium Média & Sport Management hírlevelében.

Juhász Péter nyerte a Prémium Liga döntőjét (Fotó: Prémium Média & Sport Management)

Szűk két hete a siklósi várban ért véget a Prémium Liga 2020-as idénye. A versenysorozat döntője ismét kétnapos lehetett, a finálét – ahogyan a korábbi hat állomásból egy kivétellel mindegyiket – Juhász Péter nyerte.

„Különleges kihívás volt a döntő. Egyfelől szokatlan volt ismét két napon át versenyezni, másfelől a helyszín is extra kihívásokat tartogatott. Az első nap nem épp a kedvenc versenyszámaimat hozta, de így is összetettben a harmadik helyen álltam, talán négypontos lemaradásban a listavezetővel szemben. Tudtam, hogy a második nap sokkal jobb lehet a számomra és ha megvan a megfelelő koncentráció, akár négyből négy számot is nyerhetek. Boldog vagyok, hogy összejött a végső siker” – idézte fel a Career Sport Management érdeklődésére a civilben tűzoltóként dolgozó Juhász Péter.

Kulisszatitokként hozzátette, kifejezetten jól jött számára, hogy a (hagyományos) lebonyolítás értelmében egy-egy versenyszám győztese a következő számnál utolsóként került sorra, így vasárnap szinte végig úgy versenyezhetett, hogy előre tudta, pontosan milyen eredményre van szüksége a sikerhez.

A 26 esztendős sportember tavasszal – címvédőként – nyerte meg az országos bajnoki címet, majd nyáron a páros-ob-n is a dobogó legtetejére állhatott. Viszont a „mesterhármas” ellenére sem elégedett maradéktalanul.

„Szerettem volna egy tökéletes évet, csak egy győzelem hibádzik ehhez. Persze ahogyan a 2020-as év alakult így is elégedettek lehetünk. Tavasszal még az sem volt biztos, hogy végigmegy-e az idény, és ha igen, milyen körülmények között. Hiába voltak versenyeink, nézők nélkül nem volt ugyanaz. Furcsa úgy nyerni, hogy tudod, forog a kamera, de igazából nincsenek ott veled azok, akikkel megosztanád a sikereidet” – tette hozzá.

Juhész csupán egy állomást nem tudott megnyerni (Fotó: Prémium Média & Sport Management)

Hogy mit hozhat a jövő?

„Nem mondanám, hogy jövőre ismét az lesz a fő cél, hogy hibátlan versenyévem legyen idehaza. Helyette inkább szeretnék külföldön is bizonyítani. Már ha a koronavírus-helyzet ezt megengedi majd. Jó lenne néhány tengerentúli versenyen elindulni, elsőre már azzal is nagyon elégedett lennék, ha a középmezőnyben megállnám a helyem, ha feltudnék mutatni néhány olyan eredményt, amivel folyamatos meghívásokat kaphatok. Most ősszel is lett volna néhány lehetőség külföldön versenyezni, de ezt a vírus miatt nem tudtuk vállalni.”

Juhász arról is mesélt, mekkora kihívás összeegyeztetni az erősportot és a tűzoltói hivatást.

„Vannak a helyzetnek előnyei is. Például a kötelező sport – én ilyenkor nem futballozom vagy labdajátékokat űzök, mint a bajtársaim többsége, hanem készülök a saját felszereléseimmel. Télen-nyáron megvan a lehetőségem arra, hogy edzeni tudjak, ez előny. Persze amikor bevetés van, akkor bevetés van. A kollégáim nagyon pozitívak. Van, hogy a versenyek miatt az utolsó pillanatokban kell átszervezni a műszakokat, de mindig akad, aki rugalmas legyen. A teljes állomás támogat. Ami nem egyszerű, amikor a 130 kilómmal mondjuk fel kell rohanni egy épület nyolcadik emeletére – ez teljes felszerelésben akár 160 kilót is jelent. Igyekszem olyan edzéseket végezni, ami segít egyszerre fejleszteni minden képességet.”

S hogy volt-e már extra előnye egy-egy bevetésen a rendkívüli izomerejéből?

„Természetesen van, amikor jól tud jönni. Ilyen például, ha gyorsan kell egy ajtót eltávolítani, vagy esetleg egy balesetnél egy motort elemelni” – mondta a Prémium Liga aranyérmese.

Fotó: Prémium Média & Sport Management

ERŐSPORT
HSMA PRÉMIUM LIGA 2020
DÖNTŐ

1. Juhász Péter, 58 pont
2. Véró Alex, 53
3. Molnár Zsolt, 47
4. Hegedűs Ádám, 34
5. Kónya Gergő, 31
6. Lovász Imre, 29
7. Lindeisz Gábor, 23
8. Kurucz Kornél, 23
9. Kovács Ferenc, 17

2020.11.25 13:03:43

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

Pénteken lenne 80 esztendős Bruce Lee, aki még 33. születésnapja előtt elhunyt 1973 júliusában.

2020.11.22 08:26:48

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Másfél éve még nem tudta volna elsorolni az Aranycsapat névsorát, most elmondja egy szuszra.

2020.11.19 20:30:35

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Aján Tamás gyanúba hozott veje folyosói hangokról, listákról, ravasz csavarokról és a bandyről.

2020.11.16 17:46:00

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A sportolásra optimalizálták, az elérni kívánt pulzus intervallum érték is beállítható. (x)

pr PR
2020.11.18 20:54:32

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Egy kis ország sportsikerei amúgy is sokkal több rokonszenvet ébresztenek, mint a hatalmas sportnemzetek futószalagon „gyártott” aranyérmei. Ha meg a kocsmai hangzavarban nyelvük szinte magyarul hangzik, akkor végképp nyert ügyük van.