Cselgáncs-vb: Bor Barna ötödik lett +100 kilogrammban

Vágólapra másolva!
2017.09.02. 18:29
null
Bor Barna az ötödik helyen végzett (Fotó: Dömötör Csaba)
Az ötödik helyen végzett Bor Barna a cselgáncs-világbajnokságon +100 kilogrammban. A magyar dzsúdós a brazil Rafael Silva ellen elveszítette a harmadik helyért vívott találkozót.

Az első négy percben kiegyenlített küzdelem folyt. Egy-egy intés után értékelhető akció nélkül ért véget a „rendes játékidő”. A hosszabbításban, amely aranyponttal dőlt el, 2 perc 18 másodperc után egy szabálytalannak ítélt fogásért Bort ismét megintették, így ez döntötte el a bronz sorsát – Rafael Silva javára.

A magyar csapat legjobb eredménye három ötödik hely volt ezen a világbajnokságon az egyéni versenyszámokban. Bort megelőzően Csoknyai László és Tóth Krisztián végzett hasonlóan.

„A bemelegítésnél úgy mentem, mint egy gőzgép, és ekkor úgy hittem, hogy nagy baj nem lehet – értékelt Bor Barna az M4 Sportnak. – Megroppant a bokám, nem tudtam száz százalékot adni, de a szívem hajtott előre. Erre volt elég. Hatalmas élmény volt ilyen sok ember előtt dzsúdózni. Nem lehetek elkenődve, mert bár egy érmet itt hagytam, így a pályafutásom vége felé nem lehetek elégedetlen egy világbajnoki ötödik hellyel sem. Ilyen a dzsúdó.”

Bor bronzmeccse


A férfi nehézsúlyban tovább folytatódott Teddy Riner diadalmenete: a kétszeres olimpiai bajnok francia sztár – a sportág történetének legeredményesebb alakja – kilencedik vb-címét gyűjtötte be a Papp László Budapest Sportarénában úgy, hogy a riói játékok óta nem versenyzett.

A még mindig csak 28 éves, ötszörös Európa-bajnok dzsúdós 2010 óta nem kapott ki, és sorozatban 134 győztes mérkőzésnél tart.

EREDMÉNYEK
FÉRFIAK
100 kg
Világbajnok:
Aaron Wolf (Japán)
2. Varlam Liparteliani (Grúzia)
3. Kirill Gyenyiszov (Oroszország) és Elmar Gaszimov (Azerbajdzsán)
…Cirjenics Miklós és Ohát Zalán helyezetlen

+100 kg
Világbajnok:
Teddy Riner (Franciaország)
2. David Moura (Brazília)
3. Tuvsinbayar Naidan (Mongólia) és Rafael Silva (Brazília)
5. Bor Barna

NŐK
+78 kg

Világbajnok: Jü Szung (Kína)
2. Aszahina Szara (Japán)
3. Kim Min Dzseong (Dél-Korea) és Irina Kindzerszka (Azerbajdzsán)
…Szigetvári Mercédesz és Kárpáti Emese helyezetlen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik