T. M. 2020.11.09 09:58 Frissítve: 2020.11.10 15:09

Bajnokok reggelije: Lehetőséget kaptam arra, hogy még egy évig kajakozhassak – Kammerer

Főzünk és beszélgetünk. Az utóbbi években a mentális és fizikai felkészülés egyik alappillére lett a megfelelő étrend kiválasztása és betartása. A Nemzeti Sport és a Príma legújabb sorozatában utánajárunk, hogy Magyarország élsportolói milyen táplálkozási szokásokat követnek a versenyszezonban és azon kívül. Ebben a részben Kammerer Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok és háromszoros világbajnok kajakozó volt a vendégünk.

 

Kammerer Zoltán két étellel is készült (Fotó: Tumbász Hédi)

A Prímával indított közös sorozatunk hatodik vendége Kammerer Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok és háromszoros világbajnok kajakozó volt, aki ugyan nem mozog túlságosan otthonosan a konyhában, de két ételt is hozott: főételnek bélszínsteaket, desszertnek mákos gubát készített. A 42 éves élsportoló étkezési rutinjáról beszélt.

„Nagyon egyszerű reggelivel szoktam kezdeni: zabkásával, amit gyakran gyümölcsökkel ízesítek. Ebédre száz gramm rizs, két szelet csirkemell és saláta a menü, s a levest általában kihagyom tudatosan, hiszen felesleges kalóriabevitel. Uzsonnának puffasztott rizs lekvárral, míg vacsorára az ebédhez hasonló étkezést választok.”

Kammerer érdekes alvási szokása mellett elárulta azt is, hogyan érintette a tokiói olimpia elhalasztása.

„Mindig a pozitív dolgokat kell meglátni mindenben. Én úgy voltam vele, hogy habár az olimpia elhalasztása nem jó, viszont a pályafutásom egy évvel meghosszabbodott. Amikor megtudtam, hogy elmarad az olimpia, akkor ugyanúgy edzettem tovább, hiszen úgy fogtam fel, lehetőséget kaptam arra, hogy kajakozhatok.”

A Bajnokok reggelije 6. részét Kammerer Zoltánnal teljes egészében az alábbi videóban tekintheti meg.

 

GURISATTI GRÉTA ZÖLDFŰSZERES KACSAMÁJA, BANÁNKENYERE

Az NSO Tv Youtube-csatornáján új sorozatot indítunk,
a Príma üzletlánc alapanyagaival és támogatásával, a Mindmegette.hu internetes portállal együttműködve.

Kameráink előtt a legjobb magyar sportolók készítik el kedvenc ételeiket – amelyeket általában ők sem reggelire fogyasztanak el, hiszen jóval tartalmasabbak, laktatóbbak, de bármelyik napszakot választjuk is a megkóstolásukhoz, biztos, hogy nagyon ízletesek!


A Bajnokok reggelije-sorozatunk hetedik részét november 14-én olvashatják lapunkban – vendégünk Gurisatti Gréta, Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatott vízilabdázó lesz –, és a Képes Sport ízelítője után november 16-án nézhetik meg az NSO Tv-n a Kárpáti Rebeka vezetésével forgatott teljes adást, izgalmas beszélgetéssel, Gurisatti Gréta „főzőleckéjével”.

 

 


 

2020.12.02 21:43:16

Egyéb egyéni HOLMÁR ZOLTÁN

Napjaink öttusázói és tízpróbázói is megirigyelhetnék a sokoldalú nemesember teljesítményét.

2020.11.30 07:04:44

Egyéb egyéni BOBORY BALÁZS

„A fináléban ő egyenlített a bolgárok ellen, volt két gólpassza is, sokat tett a 4–1-es sikerért.”

2020.11.30 15:21:35

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

A százötven éve született Tatich Péterről nem született összefoglaló írás – eddig…

2020.11.29 23:13:55

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nem tud(hat)juk, van-e a klasszisokban félelem. Általánosítani nem lehet, de biztos akad jó néhány olimpikon, akinek nem feltétlenül elég, hogy a szervezetek, hatóságok derűlátók, megesett már az emberiség történelme során, hogy a »hivatal« tévedett.

2020.11.25 13:03:43

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

Pénteken lenne 80 esztendős Bruce Lee, aki még 33. születésnapja előtt elhunyt 1973 júliusában.