Bajnokok reggelije: Lehetőséget kaptam arra, hogy még egy évig kajakozhassak – Kammerer

Vágólapra másolva!
2020.11.09. 09:58
null
Kammerer Zoltán két étellel is készült (Fotó: Tumbász Hédi)
Főzünk és beszélgetünk. Az utóbbi években a mentális és fizikai felkészülés egyik alappillére lett a megfelelő étrend kiválasztása és betartása. A Nemzeti Sport és a Príma legújabb sorozatában utánajárunk, hogy Magyarország élsportolói milyen táplálkozási szokásokat követnek a versenyszezonban és azon kívül. Ebben a részben Kammerer Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok és háromszoros világbajnok kajakozó volt a vendégünk.

A Prímával indított közös sorozatunk hatodik vendége Kammerer Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok és háromszoros világbajnok kajakozó volt, aki ugyan nem mozog túlságosan otthonosan a konyhában, de két ételt is hozott: főételnek bélszínsteaket, desszertnek mákos gubát készített. A 42 éves élsportoló étkezési rutinjáról beszélt.

„Nagyon egyszerű reggelivel szoktam kezdeni: zabkásával, amit gyakran gyümölcsökkel ízesítek. Ebédre száz gramm rizs, két szelet csirkemell és saláta a menü, s a levest általában kihagyom tudatosan, hiszen felesleges kalóriabevitel. Uzsonnának puffasztott rizs lekvárral, míg vacsorára az ebédhez hasonló étkezést választok.”

Kammerer érdekes alvási szokása mellett elárulta azt is, hogyan érintette a tokiói olimpia elhalasztása.

„Mindig a pozitív dolgokat kell meglátni mindenben. Én úgy voltam vele, hogy habár az olimpia elhalasztása nem jó, viszont a pályafutásom egy évvel meghosszabbodott. Amikor megtudtam, hogy elmarad az olimpia, akkor ugyanúgy edzettem tovább, hiszen úgy fogtam fel, lehetőséget kaptam arra, hogy kajakozhatok.”

A Bajnokok reggelije 6. részét Kammerer Zoltánnal teljes egészében az alábbi videóban tekintheti meg.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik