Asztalitenisz Ek: csoportja első helyéért küzd a veretlen PTE PEAC

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.10.22. 20:52
null
A Pécs szerbiai légiósa, Pető Zsolt eddig öt mérkőzést játszott Linzben – mindet megnyerte (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A PTE PEAC férficsapata három győzelemmel a háta mögött szombat délelőtt a csoportgyőzelemért lép asztalhoz az Európa-kupában, míg a Budapesti Erdért női együttese két forduló után nyeretlenül áll.

A PTE PEAC Kalo-Méh együttese a házigazda SPG Linz elleni 3:1-es és a székelyudverhelyi CSS-SZAK Odorheiu Secuiesc elleni 3:0-s győzelemmel a háta mögött magabiztosan várhatta a D-csoport harmadik találkozóját. Ezúttal a horvát STK Liberta Marinkolor volt az ellenfél, s a papírforma alapján itt is a pécsiek számítottak esélyesnek. A találkozó a megszokott forgatókönyv szerint indult: a magyar bajnok szerbiai légiósa, Pető Zsolt simán hozta az első meccset Miho Simovic ellenében. A folytatásban kissé megtört a lendület, Demeter Lehel ugyanis kikapott a horvátok első számú játékosától, a nála 15 évvel fiatalabb, 28 esztendős Filip Cipintől, ám ez a megingás csak átmeneti volt: előbb Gerold Gábor verte négy szettben Tomislav Japecet, majd Pető Cipint, ami a PTE PEAC 3:1-es sikerét jelentette.

A linzi D-csoport záró fordulója előtt a pécsiek veretlenül állnak, így az olasz ASD Marcozzi elleni találkozó eredményétől függetlenül már továbbjutottak, a kérdés csupán az, hogy az első vagy a második helyen kvalifikálják magukat az Európa-kupa második csoportkörébe.

A nőknél az európai mezőnnyel még csak ismerkedő Budapesti Erdért SE kora délután az orosz TTC Kazanytól szenvedett vereséget, az esti programban pedig a spanyol Tecnigen Linares is megoldhatatlan feladat elé állította a magyar bajnoki ezüstérmest. Az Ambrus Krisztina, Imre Leila, Fejős Anna trió 3:0-ra kikapott a Roxana Istrate (román), Orawan Paranang (thaiföldi), Gloria Panadero (spanyol) összetételű Linarestől, így két mérkőzés után nyeretlenül áll a C-csoportban, amelynek a horvátországi Duga Resa ad otthont.

EURÓPA-KUPA, ELSŐ CSOPORTKÖR
Férfiak. D-csoport, Linz
PTE PEAC Kalo-Méh–STK Libertas Marinkolor
3:1
Pető Zsolt–Simovic 3:0 (11, 3, 6), Demeter Lehel–Cipin 1:3 (8, –9, –9, –9), Gerold Gábor–Japec 3:1 (8, 7, –7, 4), Pető–Cipin 3:2 (–10, –6, 6, 10, 6:3)

EURÓPA-KUPA, ELSŐ CSOPORTKÖR
Nők. C-csoport, Duga Resa

Tecnigen Linares (spanyol
)–Budapesti Erdért SE 3:0
Istrate–Ambrus Krisztina 3:0 (9, 9, 13), Paranang–Imre Leila 3:1 (1, 4, –9, 6), Panadero–Fejős Anna 3:1 (6, 9, –8, 7)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik