MTI, V. Á. 2021.09.22 16:18 Frissítve: 2021.09.22 16:38

Asztalitenisz: a magyar szövetség meghosszabbítja a kapitányok szerződését

A Magyar Asztalitenisz-szövetség (MOATSZ) elnöksége legutóbbi ülésén megtárgyalta és elfogadta a felnőtt szövetségi kapitányok olimpiai, paralimpiai és Európa-bajnoki beszámolóit, egyúttal megbízta a főtitkárt a szakemberek szerződésének meghosszabbításával – írja az MTI.

 

Bátorfi Zoltán szerződését is meghosszabbítja a hazai szövetség (Fotó: Török Attila)


A MOATSZ szerdai hírlevele emlékeztet, hogy a női és férfi válogatott a lehetséges hét kvótából ötöt megszerezve minden idők legnagyobb magyar csapatával vett részt a tokiói olimpián.

„Az olimpiai ciklusban az Európa-bajnokságokon női csapatban és férfi párosban szerzett érmek igazolják a szakmai építkezés helyes irányát, egyben alapul szolgálnak a jövőre vonatkozó még ambiciózusabb céloknak” – áll a szövetség közleményében, hangsúlyozva, hogy a paralimpián elért arany- és bronzérem, továbbá a pontszerző helyek is igazolják a sportolók és az őket felkészítő szakemberek megfeszített és eredményes munkáját.

 

 
Eb-újoncok a Kolozsvárra utazó csapatban

A női szakmai beszámoló keretében téma volt Pergel Szandra jövőbeli válogatott-tagságának kérdése is. Női nemzeti csapatunk szövetségi kapitánya, Bátorfi Zoltán kiemelte, hogy a sportoló az edzői döntések folyamatos megkérdőjelezésével (beleértve az olimpiai női egyes versenyszámban való részvételét is), ezek kinyilvánításának stílusával és egyes esetekben érdekérvényesítési módszereivel messze túllépte azt a határt, mely egy válogatott sportoló részéről megengedhető, akceptálható és hitelessé tehetné a jövőre nézve az együtt elvégzendő közös munkát.

„A szövetségi kapitánynak nem csupán lehetősége, de kötelessége a csapategység és az eredményesség érdekében nehéz, akár egyéni sportolói karriereket befolyásoló döntéseket hozni. A szakmai, eredményességi és etikai szempontok mérlegelése és figyelembevétele alapján egyértelmű szakmai döntés született, miszerint az elkövetkezendő olimpiai ciklus középpontjában egy új csapatépítés áll majd, melynek nem képezi részét a csapategységet bomlasztó tényezőknek a további akceptálása. A szövetségi kapitány sajnálattal vette tudomásul, hogy a sajtóban megjelent nyilatkozatokban az önkritika legkisebb jele sem fogalmazódott meg Pergel Szandra részéről” – írta a MOATSZ.

Az elnökség a válogatott edzők beszámolóit – benne a csapatépítésre vonatkozó tervekkel – elfogadta, egyben megbízta Lajtai Kristóf főtitkárt a szövetségi kapitányok szerződésének meghosszabbításával a következő ötkarikás ciklusra.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy mind a tágabb közvélemény, mind a szűk sportági közösség teljesen természetes módon minden esetben sportolópárti, és a sportolókat érintő személyi döntések sportszakmai hátterét kevésbé áll módjában átlátni. Éppen ezért szükséges hangsúlyozni, hogy a válogatott összetételére vonatkozó aktuális döntés nem írja, nem írhatja felül a múltat, a múltban elért sikereket és eredményeket. Ezekre a sikerekre méltán és közösen vagyunk büszkék. A döntésnek tehát a jövőre kell tekintettel lennie, azt kell szolgálnia, hogy a következő olimpiai ciklusban a magyar női asztalitenisz a múltjához méltóan, az elmúlt években tapasztalt jelentős előrelépést tudja folytatni, és a maximális számú ötkarikás kvóta megszerzésén túl olimpiai pontszerző helyet vehessen célba. A Magyar Asztalitenisz-szövetség elismeri és megköszöni Pergel Szandra teljesítményét és munkáját. Egyben a továbbiakban az ügyet lezártnak tekinti” – közölte a MOATSZ.

2021.10.15 15:52:52

Egyéb egyéni B. D. K.

Jobban meg tud élni a közel hárommillió Instagram-követőjéből, mintha harcolna.

2021.10.13 22:32:46

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A kívülállóban nyilván felvetődhet a kérdés, miként lehetséges, hogy a profi sport igencsak ellenőrzött rendszerében élők között is rendre előfordulnak hasonló esetek. Főleg ennyi idővel a koronavírus-járvány kitörése után, amikor már az orvosoknak, de még a civileknek is sokkal több az információjuk a betegségről, mint tavaly volt.

2021.10.13 13:42:56

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

Kajakozóként már minden fontos címet megnyert, most újításként kipróbálja a kenuzást is.

2021.10.12 13:28:21

Egyéb egyéni MTI/K. B.

A Rióban győztes Paul Kehinde két és fél évig nem versenyezhet.