nemzetisport.hu 2022.01.17 10:46 Frissítve: 2022.01.31 15:59

Allianz Jégpályák Éjszakája: tölts egy felhőtlen estét a jégen!

A Magyar Jégkorong Szövetség 2022-ben hatodik alkalommal szervezi meg az Allianz Jégpályák Éjszakáját, a legnagyobb hazai télisport-rendezvényt. Az esemény festői központja ezúttal is a Városligeti Műjégpálya lesz, de Debrecen, Győr és Veszprém mellett több mint 50 helyszínen várják a jeges sportok kedvelőit január 22-én.

(Fotó: Gresó Áron)

Az MJSZ 6 évvel ezelőtt, 2016-ban döntött úgy, hogy a nagy sikerű Múzeumok Éjszakájához és a Strandok Éjszakájához hasonlóan országos rendezvénysorozatot indít, amelyen mindenki korcsolyát húzhat. A VI. Jégpályák Éjszakája 2021-ben a koronavírus-járvány miatt elmaradt, ám 2022. január 22-én újra megrendezik az eseményt Allianz Jégpályák Éjszakája néven. Január utolsó előtti hétvégéjén országszerte több mint ötven helyszínen, köztük három kiemelt vidéki nagyvárosban – Debrecenben, Győrben és Veszprémben – várják a jeges sportok és programok szerelmeseit. Többek közt Balatonboglár, Eger, Gyergyószentmiklós, Kőszeg, Miskolc, Nyíregyháza, Paks, Szarvas, Szigliget és Zalaegerszeg is felkerült az Allianz Jégpályák Éjszakája térképére. A helyszínek többnyire meghosszabbított nyitva tartással, kedvező árú belépőjegyekkel és kedvezményes korcsolyabérléssel, DJ-kkel és jégdiszkóval, izgalmas és színes programokkal várják az érdeklődőket. A rutinos korcsolyázók több helyen megismerkedhetnek a jégkorong alapjaival is. Az esemény weboldalán, a jegpalyakejszakaja.hu oldalon minden pálya kapcsán pontos információkat találnak az érdeklődők.

(Fotó: Csudai Sándor)

Az esemény kiemelt fő helyszíne ezúttal is a budapesti Városligeti Műjégpálya, ahol közönségkorcsolya és meghosszabbított nyitva tartás vár mindenkit. Emellett lesz kapura lövés, szlalompálya, Kahoot! kvízjáték, különböző ügyességi játékok, Xbox, VR-élmény – és értékes nyeremények is gazdára találnak. A résztvevők kipróbálhatják a SEYU szelfiküldő alkalmazást, mellyel a magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság, az Erste Liga mérkőzéseire nyerhetnek jegyeket. Az esemény kiemelt partnereként, így a program részeként kitelepül a Rádió1, 17:00 és 20:00 óra között a népszerű DJ műsora, a Cooky Mix, majd a kívánságműsor szól a hangszórókból. Az eseményen részt vesz a magyar jégkorongsport népszerű kabalafigurája, Csúszka is.

2022.05.28 21:22:28

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Elsősorban azonban nem Rapport Richárdnak kellene tisztáznia a viszonyát a magyar sakkozáshoz, hanem Magyarországnak. Ha fontos nekünk a sakk, tartsuk meg legnagyobb értékünket, talán még nem késő. Ha nem fontos, értsük meg, hogy kinőtt minket, ne bánjuk, ne bántsuk, hadd menjen!

2022.05.27 23:03:34

Egyéb egyéni RÁCZ PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nincs az a profi, akinek nincs szüksége segítségre.

2022.05.27 23:14:18

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A ma ötvenéves korábbi cselgáncsozó, Kovács Antal nemcsak sporttörténeti tettet hagyott reánk, hanem győzelme az egyik legkatartikusabb – üzenetértékű! – olimpiai diadallá is lett egyben.

2022.05.27 15:45:01

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A hétvégén kerül sor a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjére a budapesti MVM Dome-ban (x).

2022.05.26 13:23:54

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

Schmitt Pál 1968-ban egyéni ob-t is nyert, pedig nem is tartotta magát kiugróan tehetségesnek.