Pure ETCR: ez történt szombaton a Hungaroringen

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.21. 20:12
null
Nagy Dániel is pályára hajt a hétvégén a Hungaroringen (Fotó: Meder István)
Izgalmakból nincs hiány ezen a hétvégén a Hungaroringen, ugyanis a WTCR mellett az idén indult Pure ETCR is látványos csatákat hozott szombaton. Nagy Dániel végül 22 ponttal zárta a napot, de lássuk, mi történt még Mogyoródon!

 

A túraautó-világkupa (WTCR) mellett a Pure ETCR mezőnye is összecsap ezen a hétvégén a Hungaroringen. A teljesen elektromos túraautó-sorozat lebonyolítása igencsak eltér a legtöbb szériától (főként a túraautózást tekintve), kezdve azzal, hogy a versenyzőket sorsolással két csoportba osztják a versenyhétvége legelején.

A sorozatban egyébként három csapat, a Zengő Motorsport, a M1RA és a Hyundai Motorsport indul négy-négy pilótával. A szabadedzések után a hétvége érdemi része a két csoport első fordulójával vette kezdetét. Az A-csoportban Augusto Farfus és Mattias Ekström zárta a legjobban az első megméretést, míg a B-csoportban Rodrigo Baptistának és Mikel Azconának sikerült ez.

A második fordulóban Farfus legyőzte Ekströmöt az A-csoportban, Baptista és Azcona csatája pedig az előbbi diadalával ért véget. Ebben a fordulóban Nagy Dániel – a mezőny egyetlen magyarjaként – a B-csoport második összecsapásában mérkőzött meg Jean-Karl Vernay-vel, ám alulmaradt a WTCR-pontverseny élén álló franciával szemben. Utólag viszont Vernay-t három másodperces időbüntetéssel sújtották a sportfelügyelők, így Nagyé lett a 12 pont.

Ami a Pure ETCR folytatását illeti, vasárnap 9 órától rendezik meg a két csoport időfutamait, majd 14 órakor veszik kezdetüket a szuperdöntők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik