F3: Vesti győzött, Tóth a 24. lett a spielbergi záró futamon

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.07.04. 11:55
null
Frederik Vesti győzelmével ért véget az F3-asok spielbergi fordulója (Fotó: DPPI)
Frederik Vesti győzelmével ért véget a Formula–3-as záró futam az Osztrák Nagydíj hétvégéjén. A dán versenyző mögött Dennis Hauger, harmadikként pedig Olli Caldwell ért célba. Tóth László a 24. helyen zárta a harmadik futamot Spielbergben.

 

A pénteki időmérő alapján a bajnoki éllovas Dennis Hauger vághatott neki a pole pozícióból a hétvége záró futamának. A norvég versenyző mellől Frederik Vesti indulhatott, Tóth László a 27. pozícióból kezdette meg a harmadik viadalt.

Caio Collet – aki a negyedik helyet foglalhatta el a rajtrácson – a felvezető kör elején nem tudott elindulni, majd a startnál is a rajtrácson ragadt, ami miatt szinte a teljes mezőnynek ki kellett kerülnie. Hauger számára jól sikerült a rajt, s az első körökben is vissza tudta verni Vesti támadásait.

Hauger az ötödik körig tudta tartani magát, ekkor Vesti elment mellette, utána pedig már a mögötte érkező Alekszandr Szmoljar ellen kellett védekeznie. Alig két körrel később az orosz is megelőzte Haugert. A futam első felében ismét Arthur Leclerc szolgáltatta a legtöbb izgalmat, aki a szombati második versenyhez hasonlóan ezúttal is a gyönyörű előzéseket mutatott be, és a tizedik körben már a hatodik helyen autózott.

Egy körrel később hatalmas csata alakult ki az első helyért – először Szmoljar vette át a vezetést, de végül rosszul jött ki a csatából, hiszen nemcsak Vesti tudta visszavenni tőle a pozícióját, hanem Hauger is megelőzte az oroszt. Leclerc menetelése a 14. körig tartott, amikor Victor Martinsszel csatázva az autó jobb elejével eltalálta a szalagkorlátot, és az irányíthatatlanná vált Premával Clément Novalakot is kiütötte a versenyből.

Az autók mentésének az idejére a pályára küldték a biztonsági autót, amely három kör után hagyta el azt. Az újraindításkor Vesti meg tudta tartani az első helyet, kicsivel később Szmoljar azonban veszített egy pozíciót Olli Caldwell-lel szemben. Egy rövid virtuális biztonsági autós fázis után Haugernek Caldwell ellen kellett védekeznie az utolsó körben, de végül meg tudta tartani a második helyet.

A győzelem Vestié lett Hauger és Caldwell előtt, Tóth a 24. pozícióban látta meg a kockás zászlót a spielbergi záró futamon. A sikerének köszönhetően Vesti feljött a bajnokság második helyére, a hátránya 41 pont a továbbra is az élen álló Haugerrel szemben.

Folytatás július 30-án a Hungaroringen!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik