Esport: Blazsán Patrik nyerte a HUMDA szimulátorbajnokságát

Vágólapra másolva!
2021.03.22. 15:46
null
(Kép): A verseny első három helyezettje: 1. Blazsán Patrik, 2. Horváth Olivér, 3. Báder Benjámin (forrás: HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt.)
Blazsán Patrik nyerte a hétvégén befejezett, 1.75 millió forint összdíjazású HUMDA SIM LIGA GT Sport 2021 szimulátorbajnokságot. A második helyen Horváth Olivér végzett, míg a harmadik Báder Benjamin lett.

 

„Suzuka jelentette a legnagyobb kihívást, remek pálya, igazán jó vonalvezetés, és nincs sok aszfaltozott bukótér – mondta a bajnok Blazsán Patrik – Különleges bajnokságon vagyunk túl, hasonló díjazású szimulátorversenyt még nem rendeztek itthon.”

A bajnokság három hétig tartott, és egy héten 6 futamot kellett a játékosoknak teljesíteni. A versenyt Playstation 4 konzolon rendezték, a Gran Turismo Sport szimulátorral. Egy forduló alatt 60 pontot lehetett gyűjteni. A futamgyőztesek 30, a másodikok 26, a harmadikok 24, a negyedikek 22, az ötödikek pedig 20 pontot kaptak. Innentől a 14. helyezettig egy-egy ponttal csökkent a kapható pontok száma.

A harmadik, egyben záróforduló számos izgalmas futamot eredményezett. A záróforduló egy japán pályán, a Suzuka Circuit virtuális világában zajlott. Az első hat versenyző pontszámai között csekély különbségek voltak.

Az egymillió forintos fődíjat végül Blazsán Patrik nyerte el, aki összetettben 152 pontot szerzett, Horváth Olivér 146 ponttal végzett a második helyen, a harmadik helyen Báder Benjamin végzett 142 ponttal, a negyedik helyet Tápai Ádám szerezte meg 132, az ötödiket Ficza Ferenc 129, a hatodikat Szarka Zsolt pedig 124 ponttal.

„A magas színvonalat jól szemlélteti, hogy rendkívül nehezen lehetett, akár csak egy pozíciót is javítani a versenyeken – folytatta a bajnok. – További célom a szimulátorversenyzéssel, hogy minél több magyar tehetséggel találkozzak, szeretném segíteni a fejlődésüket. Emellett nemzetközi szinten is versenyben akarok maradni, addig, amíg a fiatalabb generáció megérkezik."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik