AutoGP: Kiss Pál Tamás 6. lett az imolai időmérőn

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.28. 11:54
A tegnapi balszerencsés kezdés után Kiss Pál Tamás a hatodik helyen végzett az AutoGP-sorozat imolai versenyhétvégéjének időmérőjén, míg a pole pozíciót a német Markus Pommer szerezte meg, aki mellől a bajnoki tabellát vezető Szato Kimija rajtolhat majd a második helyről.

Kiss Pál Tamás a megszokottaktól eltérően meglehetősen gyengén kezdett a pénteki szabadedzések során. A magyar kiválóság azonban önhibáján került rossz helyzetbe, hiszen versenyautója motorjával voltak gondjai.

A második szabadedzést követően a Zytek szakemberei kicserélték az erőforrást, így a 23 éves pilóta új motorral vághatott neki a ma délelőtti kvalifikációnak, amelyen szinte meg sem látszott a miskolci pilóta taktikai hátránya.

Kiss Pál Tamás az időmérő első szakaszában igyekezett valamennyit behozni tegnapi lemaradásából, amit jól jelzett az is, hogy ő tette meg a legtöbb kört az első szakaszban, ahonnan a hatodik helyen lépett tovább a második etapba.

A második szakaszban a magyar pilóta ismét megtett mindent annak érdekében, hogy minél jobb helyzetből kezdhesse meg a 15 óra 15 perckor kezdődő első futamot (amelyet az Eurosport2 közvetít), de a pálya utolsó szakaszán nem volt versenyképes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik