Párizs 2024: feloldják a szextilalmat az olimpián, 300 000 óvszerrel készülnek

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.03.19. 12:48
Laurent Michaud (balra), az olimpiai falu igazgatója (Fotó: Getty Images)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság feloldotta a nyári olimpia idejére vonatkozó szextilalmat, amit még 2020-ban rendelt el a koronavírus-járvány terjedése miatt. Az olimpiai faluban sajtóhírek szerint 300 000 óvszerrel várják a sportolókat a szervezők.

 

A koronavírus-járvány kitörése után nem sokkal, de még a 2020-as tokiói olimpia egy évvel későbbre halasztása előtt jelentette be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, hogy az olimpia alatt, a járvány terjedésének megelőzése céljából, tilos lesz a szex az olimpiai faluban a sportolók között – legalábbis az olimpiai faluban nem biztosították a sportolóknak az ilyenkor szokásos ingyenesen hozzáférhető óvszereket.

Ezt a tilalmat a párizsi olimpia előtt a NOB szervezői feloldották, és a TMZ bulvárlap arról számolt be, hogy megközelítőleg 300 000 darab óvszerrel várják a sportolókat.

„Fontosnak tartjuk, hogy a sportolók jól érezzék magukat a faluban, és biztonságban legyenek. A sportolói bizottsággal egyeztetve igyekszünk olyan helyszínt kialakítani a sportolóknak, ahol kényelmesen is érzik magukat” – fogalmazott az üggyel kapcsolatban az olimpiai falu igazgatója, Laurent Michaud.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik