Átadták a felújított pécsi városi sportcsarnokot

Vágólapra másolva!
2024.03.05. 13:47
A Lauber Dezső Sportcsarnok látványterve (Fotó: pvfzrt.hu)
Ünnepélyes keretek között adták át a közelmúltban felújított városi sportcsarnokot kedden Pécsen.

 

A pécsi sportolózseni építészről, Lauber Dezsőről elnevezett létesítményben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 2019 előtt elnyert 806 millió forintos támogatásból és további – egyebek mellett önkormányzati, sportegyesületi – forrásokból valósultak meg fejlesztések.

A munkálatok keretében szigetelték az épületet, kicserélték a külső nyílászárókat, korszerűsítették a fűtési rendszert és a légtechnikát, energiatakarékos világítórendszert építettek ki a küzdőtér fölé, akadálymentessé tették a bejáratot, modernizálták a mosdókat és napelemeket helyeztek el a lapostetőn. Emellett korszerűsítették az eredménykijelző rendszert, a lelátót, a nézők biztonságát szolgáló tűzjelző és füstelvezető rendszert, továbbá kisebb felújításokat végeztek az épület környezetében is.

A felújított épület keddi átadóünnepségén Péterffy Attila (Pécs Jövője), Pécs polgármestere kiemelte: a városi sportcsarnok megkerülhetetlen, fontos helyszín a település életében, hiszen a város kosár- és kézlabdaklubjainak szolgál otthonául, emellett koncertek, kulturális események is helyet kapnak benne.

A városvezető közölte: a beruházás eredetileg energetikai korszerűsítést foglalt magában, de az előzetes elképzelések általános felújítási beruházásokkal is kiegészültek, például a faborítású ülőhelyek helyett székeket építettek be – mondta.

Az 1976-ban épült Lauber Dezső Városi Sportcsarnok Pécs legnagyobb, csaknem háromezer ültetett néző befogadására alkalmas fedett sportcsarnoka, amely a PVSK és a PEAC kosár- és kézilabdacsapatainak is helyszínt biztosít a hazai mérkőzések idején.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik