EJ, szlalom kajak: kiestek a magyarok, nincs elődöntősünk

Vágólapra másolva!
2023.06.29. 15:51
null
Illusztráció: AFP
Seprenyi Sára Tímea és Lakner Zita sem jutott tovább a csütörtöki előfutamokból az elődöntőbe női szlalom kajakban a krakkói központú Európai Játékokon.

Az Európában egyedülálló, télen is használható krakkói Kolna Sportközpontban, a férfi mezőnyben Rácz Koppány sérülése miatt nem volt magyar érdekelt, a nők 44 fős mezőnyében viszont ketten is indultak.

Seprenyi Sára Tímea és Lakner Zita előzetesen nem számított esélyesnek az elődöntőbe kerülésre. A kiírás szerint az első futamból a húsz legjobb egyből továbblépett, míg a többieknek volt még egy lehetőségük, hogy kivívják helyüket a legjobb harminc kajakos között.

A 21 kaput magában foglaló, kisebb zuhatagokkal tagolt, erős sodrású pálya Laknernek láthatóan komoly nehézségeket okozott elsőre. A magyar kajakos több mint két perc alatt teljesítette a távot, de menetében több kaput is kihagyott és kifejezetten sok büntetőmásodpercet érő hibát követett el (118 másodperc büntetés), így a végelszámolásnál az utolsó helyen zárt 270.25 másodperces eredménnyel.

Seprenyi lényegesen jobb menetet produkált, a visszafordítókat is szépen megoldotta, s ugyan tíz másodpercet neki is hozzáadtak az eredményéhez, de összességében 133.25 másodperces idővel zárt, ami a 39. helyhez volt elég.

A második futamban a legjobb tízbe kellett kerülni az elődöntőhöz, amitől távol voltak, de mind a ketten javítottak korábbi idejükön. Seprenyi mindössze négy másodperc büntetéssel jött le és 127.49 másodperccel a 20. lett, míg Lakner gyorsabb és sokkal pontosabb volt a pályán, a húsz büntetőmásodperccel együtt 166.03-as eredménnyel egy riválist megelőzve 23. lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik