Sakk: Varga Gábor visszavonta jelölését a szövetség elnöki posztjáért

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.03.08. 22:15
null
Varga Gábor visszalépett (Fotó: <a href="https://www.facebook.com/sakk.drvg" target="_blank">Facebook</a>)
Varga Gábor visszalépett az elnökjelöltségtől a Magyar Sakkszövetség szombati tisztújító közgyűlése előtt – ezt maga Varga jelentette be a Facebook-oldalán.

 

Varga Gábor közleménye:

„Tisztelt Klubvezetők, kedves Sakktársak!

Az elmúlt napokban olyan nemtelen háttértámadás ért az elnökjelöltségem miatt, amelyet a küzdelem erkölcsileg elfogadhatatlan formájának tartok, és amelynek a családomat semmilyen körülmények között nem kívánom a továbbiakban kitenni. Ezért úgy döntöttem, hogy visszalépek az elnökjelöltségtől. Őszintén sajnálom.

Kiváló embereket ismertem meg, és nagyon szerettem volna a sakknak belülről is segíteni, de ez egy olyan helyzet, amelyben egy jó csapatjátékos felismeri, hogy a labdát le kell passzolni, és más rúgja be a gólt.

Szerencsére dr. Polyánszky Zoltán, aki eddig alelnökjelöltünk volt, vállalta, hogy továbbvezeti a csapatot a szombati Közgyűlésig, megalkuvás nélkül. Ő lesz tehát részünkről a Magyar Sakkszövetség elnökjelöltje. A módszer pedig, amellyel az ellenoldal elérte ezt a változást, olyan mértékű felháborodást váltott ki, hogy a magyar sakk egyes meghatározó szereplői - akik eddig nem óhajtottak tisztséget vállalni - teljes erőbedobással mellénk álltak. Így dr. Flumbort András elvállalta az alelnök jelöltséget, a csapatunk pedig még erősebb lett, mint volt.

Teljes szívemből kívánom, hogy ez a csapat sikeres legyen, mert a sakk egy őszinte játék, amelyhez olyan menedzsment illik, amely tisztességes eszközökkel küzd meg a pozícióért.

Üdvözlettel,
dr. Varga Gábor
Budapest, 2022.03.08. // 20:00”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik