Elismerés: itt nézheti vissza a Héraklész Díjátadó Gálát

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.10. 17:00
A Sportért Felelős Államtitkárság a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően 2023-ban ismét megrendezte a Héraklész Díjátadó Gálát. Az eseményen a Héraklész Program büszkeségeit, a 2022-ben kiemelkedő eredményt elérő utánpótláskorú sportolókat és edzőiket díjazták.
A díjazottak hét kategóriában vehettek át elismerést, az olimpiai bajnokok közül Hadvina-Bodonyi Dóra, Risztov Éva, Darnyi Tamás és Märcz Tamás is elfogadta a felkérést, s szintén díjátadó volt az olimpiai bronzérmes férfi vízilabda-válogatott játékosa, Manhercz Krisztián.

Ugyancsak díjat adott át a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottságának tagja, a világbajnok bronzérmes gátfutó Baji Balázs, valamint Madarász Viktória Európa-bajnoki bronzérmes gyalogló.

A férfiak között Varga Ádám, a KSI SE versenyzője érdemelte ki az elsőséget, nagyrészt annak köszönhetően, hogy a tavalyi szegedi U23-as világbajnokságon a kajak egyesek mezőnyében 500 és 1000 méteren is aranyérmet szerzett.

A nőknél Pádár Nikolettet, a Szegedi Úszó Egylet versenyzőjét díjazták. Pádár az ifjúsági vb-n és az Európa-bajnokságon is aranyérmes nyert 100 és 200 gyorson, a kontinenstornán pedig mindezek mellé 400 gyorson még egy bronzérmet is begyűjtött.

Az eseményről hamarosan részletes összefoglalót olvashatnak.

A díjátadót a Sportért Felelős Államtitkárság YouTube-csatornáján közvetítették, amely visszanézhető:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik