Szabadidősport: július közepén lesz a Balaton-átevezés

Vágólapra másolva!
2022.12.16. 17:44
null
Megvan a jövő évi Balaton-átevezés időpontja (Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport)
Jövőre július 15-én tervezik megrendezni a nyár egyik legnagyobb és legnépszerűbb szabadidősport-eseményét, a Hervis Balaton-átevezést.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség – amint arra közleményében emlékeztet – már hatodik alkalommal szervezi meg az átevezést, amely jövőre ismét visszatér Zamárdiba.

Vida Gergely főszervező kiemelte: a nevezési számok azt bizonyítják, hogy évről évre egyre több embert mozgat meg a Balaton-átevezés. Az idei eseményre rekordot jelentő mintegy 4500-an jelezték részvételi szándékukat, és az esős, szeles idő ellenére a parton több százan várták a rajtot, ami végül a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt.

A Balaton-átevezés jövőre része lesz a budapesti atlétikai világbajnokság felvezető, Hétköznapi Hős elnevezésű eseménysorozatának, a résztvevők ötven százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg jegyeiket az atlétikai vb versenyeire.

A táv az elmúlt évekhez hasonlóan körülbelül nyolc kilométer lesz, és a résztvevők Zamárdiból indulva Tihany érintésével mindenféle vízi járművel – sárkányhajóval, kajakkal, kenuval, SUP-pal – keresztezik a Balatont.

A nevezés február elsején indul a balatonatevezes.hu oldalon.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik