Siketlimpia: Földi Bence hatodik az országúti mezőnyversenyben

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2022.05.06. 21:13
null
Az országúti kerékpáros Földi Bence a dicséretes hatodik helyen végzett (Fotó: Facebook/Magyar Hallássérültek Sportszövetsége)
A brazíliai siketlimpia hatodik napján pontszerző helyekkel gazdagodtak a magyar versenyzők, az egyéni indulók közül a kerékpáros Földi Bence és a tájfutó Mihályi Ferenc is hatodik lett.  

 

A csütörtöki két érem után pénteken pontszerző helyeket csíptek el a magyarok a brazíliai Caxias do Sulban zajló XXIV. nyári siketlimpián. Kiemelendő a kerékpáros Földi Bence bravúros 6. helye a férfi országúti mezőnyversenyben, amelyen 107.8 kilométeres távot kellett teljesítenie a mezőnynek. A győzelmet a francia Steeve Touboul szerezte meg 2:59.22 órás idővel, Földi Bence mindössze két másodperces hátránnyal ért célba.

A tájfutás sprinttávján Mihályi Ferenc 6., Bojtor Szabolcs 8., Boros Imre 15. lett. Asztaliteniszben a csapatversenyeket rendezték meg: a nőknél az 5. helyért Indiát, a férfiaknál a 9. helyért a házigazda Brazíliát győzte le Magyarország.

A csütörtökön 200 méter pillangón bronzérmes Zsilinszki Orsolya az ötödik legjobb idővel jutott a szombati fináléba 800 méter gyorson, az ugyancsak csütörtökön a második helyen végző sportlövőnk, Biatovszki Míra pedig megkapta az ezüstérmét, miután a női légpuska 10 méteres számának (60 lövés) eredményhirdetését pénteken tartották meg.

A csütörtökön második sportlövőnk, Biatovszki Míra átvehette az ezüstérmet (Fotó: Facebook/Magyar Hallássérültek Sportszövetsége)
A csütörtökön második sportlövőnk, Biatovszki Míra átvehette az ezüstérmet (Fotó: Facebook/Magyar Hallássérültek Sportszövetsége)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik