„A kihívásokban is a lehetőséget keresik” – siketlimpikonokat köszöntöttek

PATAI GERGELYPATAI GERGELY
Vágólapra másolva!
2024.03.26. 16:51
null
Az Országházban köszöntötték a XX. téli siketlimpiáról hazatérő sportolókat, a magyar küldöttség egy ezüst- és két bronzérmet szerzett Erzurumban.

 

Minden szempontból rekordot döntött a XX. téli siketlimpia. Az eddigi legnagyobb létszámú, 17 tagú magyar csapat három éremmel, egy ezüsttel és két bronzzal tért haza a törökországi Erzurumból – ez volt sportolóink legeredményesebb szereplése a viadal történetében. Az érmeseket és helyezetteket kedd délután ünnepélyes keretek között köszöntötték az Országházban, az oklevelek átadásában Schmidt Gábor sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár is segédkezett.

A sport reményt ad, bárkinek képes megváltoztatni az életét – mondta köszöntőjében Schmidt Gábor. – A valaha volt legeredményesebb téli siketlimpiát zártuk. Büszkék lehetünk arra, ahová eljutott a magyar siketsport, példaértékű, hogy a versenyzők a lehetőséget keresik a kihívásokban.”

A téli siketlimpiák történetének első magyar érmét a harmadik helyen végző Cseke Viktória szerezte meg a női sakkozók blitz versenyében, míg csapatban a Cseke, Farkas Virág, Kajtár Dóra trió szintén bronzérmes lett. Női curlingcsapatunk ezüstérmet szerzett a nyolcas mezőnyben. A Magyar Hallássérültek Sportszövetségének elnöke, Tapolczai Gergely gratulált a versenyzőknek, megköszönte az edzők és a családtagok munkáját, valamint a sportért felelős államtitkárság támogatását.

A magyar sport egységes és oszthatatlan, amelynek fontos része a siketlimpiai mozgalom – hangsúlyozta Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke. – Tiszteljük, szeretjük és megbecsüljük egymást, elismerjük és ünnepeljük a nagyszerű eredményeket. Erős kifejezés, de helytálló, hogy a magyar indulók sporttörténelmi sikert értek el a téli siketlimpián.”

A fogadáson részt vett a siketlimpiák legeredményesebb élő magyar sportolója, Weltner Györgyné Ivánkay Mária asztaliteniszező, a Nemzet Sportolója, akit 90. születésnapja alkalmából köszöntöttek. A Magyar Hallássérültek Sportszövetségének munkáját a Fővárosi Önkormányzat is elismerte, amely Papp László-díjat adományozott a szervezetnek a magyar siketsport területén végzett tevékenységéért.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik