Létesítmény: honvédelmi sportközpontot adtak át Baján

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2022.03.24. 20:09
null
Fotó: Simicskó István Facebook-oldala
Átadták az ország második honvédelmi sportközpontját a Bács-Kiskun megyei Baján csütörtökön.

Az ünnepélyes átadón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter emlékeztetett: a magyar kormány a 2010-es kormányváltást követően új alapokra helyezte az önkéntes katonai szolgálat lehetőségét, hat-nyolc évvel ezelőtt haderőfejlesztésről, a Honvédelmi Sportszövetséggel összefogva pedig honvédelmi sportközpontok létrehozásáról döntött, amelyek mind az ország védelmére irányultak.

Újfehértó után a bajai a második sportközpont, amely elkészült, de a napokban adják át a balassagyarmati létesítményt, és még a nyár elejére befejeződnek a szarvasi és a szigetvári intézmények munkálatai is. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke elmondta: fontos, hogy az országos program első ütemében valamennyi megyében készüljön el egy-egy sportközpont.

A bajai létesítmény bruttó 860 millió forintból, teljes mértékben hazai forrásból valósult meg. A kormány az üzemeltetéséhez szükséges eszközökre 62 millió forintot biztosított, a sporteszközök beszerzése pedig a Honvédelmi Sportszövetség feladata lesz. A mintegy 1100 négyzetméteres területen kialakított sportközpont 92 fő befogadására alkalmas.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik