Erős emberek: mádi tűzoltó lett a CESA téli liga legerősebbje

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.03.15. 17:10
null
A CESA téli liga döntőjének mezőny (Fotó: Prémium Média & Sport Management)
Juhász Péter lett a CESA (Közép-Európai Erősember Szervezet) téli liga összetett bajnoka, miután a záró hétvégén is az élen zárt, így a négy állomásból harmadjára nem talált legyőzőre. A ceglédi fináléban két ponttal múlta felül első számú riválisát, Molnár Zsoltot. Cegléden két kategóriában összesen 22 erős ember mérte össze tudását – számolt be a Prémium Média hírlevele.

 

 

Miután Molnár Zsolt behúzta a harmadik fordulót és így két pontra faragta az összetettbeli hátrányát, rendkívül izgalmas döntőre volt kilátás Cegléden. A finálé hozta is a remélt izgalmakat, rögvest az első számot, a kamionhúzást Sebestyén János nyerte. A nyomósoron már a fő esélyesnek számító Juhász volt a legjobb, mindössze 16.69 másodperc alatt teljesítve a 65 kilogrammos egykezes-, a 108 kilós Apolló- és a 116 kilós lengőnyomást. Molnár Zsolt sem akarta elengedni az arannyal kapcsolatos reményeit, a harmadik számban, azaz a bárdtartásban magabiztosan, 85.53 másodperces idővel zárt az élen.

A lépcsőre pakolás viszont ismét Juhász Péternek ment a legjobban, a kacsajárásban előbb 10 méteren át cipelt 150 kilós, majd öt méteren át vitt 200 kilós súlyt 14.18 másodperc alatt pakolta fel a 40 centiméter magas lépcsőre. Ezzel az összetett sorsa lényegében eldőlt. Molnár Zsolt ugyan a leggyorsabb lett a hordópakolásban, sőt, Boros Adrián is megelőzte Juhászt, ám utóbbi számára a harmadik hely is elég volt ahhoz ahhoz, hogy a végelszámolásnál az élen végezzen – mind Cegléden, mind összetettben.

„Kiegyensúlyozott, szoros verseny volt, és ez elmondható az egész sorozatról – mondta Juhász Péter a Prémium Média érdeklődésére. – A kamionhúzás meglepett, kivételesen elégedett voltam a saját húzásommal is, főleg úgy, hogy Trencsányi Patrikot és Molnár Zsoltot is meg tudtam előzni benne, akiknek általában sokkal jobban megy ez a feladat. Az utolsó szám előtt már tudtam, hogy nagyon nagy hibát kell elkövetnem ahhoz, hogy ne jöjjön össze az első hely. Ilyenkor az ember akaratlanul is kienged kicsit, nem is volt tökéletes a technikám a hordópakolásban.”

„Egyelőre nincs meg az összetett elsőségért járó serleg helye, de biztos, hogy frekventált helyet kap majd– felelte a kérdésre, hová kerül a CESA téli liga bajnoki trófeája a gyűjteményében. – Remek kezdeményezés volt a sorozat, kisebb súlyokkal ugyan, de a versenyzés motivációt adott arra, hogy télen se álljunk le. Ami hiányzott, az a nézők jelenléte. Számomra még mindig nagyon furcsa, hogy szurkolók nélkül kell versenyeznünk. Bízom abban, hogy a Prémium-ligára változik majd a helyzet” – tekintett előre Juhász Péter.

A B-csoport szintén nagy izgalmakat hozott, Stephane Mounier pontegyenlőség mellett több részelsőséggel nyerte a kategóriát Vass Istvánnal szemben a záró fordulóban. Összetettben azonban így sem tudta megelőzni a zichyújfalui Vasst – foglalta össze a történéseket a Prémium Média.

CESA TÉLI LIGA
4. FORDULÓ, AQUARELL HOTEL (CEGLÉD)

A-CSOPORT
1. Juhász Péter 50
2. Molnár Zsolt 48
3. Sebestyén János 41
4. Boros Adrián 41
5. Kovács Ferenc 29
6. Dezső Martin 25
7. Boros Szabolcs 25
8. Borovszky Norbert 22
9. Szegi Attila 19
10. Trencsányi Patrik 13
11. Ledeczky Sándor 13

Végeredmény:1. Juhász Péter (44 pont, 3 győzelem), 2. Molnár Zsolt (40.5 pont, 1 győzelem), 3. Sebestyén János (37 pont)

B-CSOPORT
1. Mounier Stephane 52
2. Vass István 52
3. Locskai József 43
4. Jancsovics Tivadar 37
5. Kocsis Kázmér 35
6. Dávid János 26
7. Zsilák Szilveszter 23
8. Zsámbok Zsolt 19
9. Darázs Sándor 13
10. Petes-Varga Dániel 11
11. Major Lóránt 9

Végeredmény: 1. Vass István (43.5 pont, 3 győzelem), 2. Mounier Stephane (39 pont, 1 győzelem), 3. Jancsovics Tivadar (34.5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik