Sportfogadás: Soros György 66 millió dolláros részesedése

Vágólapra másolva!
2020.05.14. 09:52
A magyar származású amerikai üzletember, Soros György 66 millió dolláros (több mint 20 milliárd forint) részesedéssel rendelkezik a fantasyjátékokban és sportfogadásban érdekelt amerikai DraftKings cégben – jelentette a gazdasági hírekre szakosodott Bloomberg hírügynökség.

A Bloomberg beszámolója szerint a Soros Fund Management befektetési alapkezelő által működtetett Quantum Partners 2.7 millió részvényt birtokol a DraftKings szerencsejátékkal foglalkozó vállalatban. Az áprilisban lezajlott tranzakciót múlt héten jelentette be a Quantum Partners az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága előtt. A Bloomberg kereste a Soros Fund Managementet, de nem kívánták kommentálni a hírt. Bloomberg beszámolója szerint a Soros Fund Management befektetési alapkezelő által működtetett Quantum Partners 2.7 millió részvényt birtokol a DraftKings szerencsejátékkal foglalkozó vállalatban. Az áprilisban lezajlott tranzakciót múlt héten jelentette be a Quantum Partners az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága előtt. A Bloomberg kereste a Soros Fund Managementet, de nem kívánták kommentálni a hírt.

A 2012-ben alapított DraftKings úgynevezett egynapos fantasyjátékokra (DFS) specializálódott amerikai startup. A játékosok összeállítanak egy csapatot, befizetik a nevezési díjat, majd a sportolók valós teljesítménye alapján kalkulált fantasypontok által dől el egy-egy verseny és a pénzdíjak. A DraftKings a DFS mellett az utóbbi időben elindította online sportfogadási oldalát, ezzel az Egyesült Államokban úttörőnek számít, hiszen ott sokáig tiltott volt a sportfogadás.

A DraftKings befektetői az első években a sportvilág szereplői közül kerültek ki: több NFL- és MLB-franchise tulajdonosa is beszállt. Mára azonban kinőtte magát a cég, áprilisban felkerült a tőzsdére, és jelentős részvénytulajdonosai vannak más iparágakból is, mint például a Soros Fund Management által működtetett Quantum Partners. A DraftKings részvényei a Bloomberg beszámolója szerint az április 23-i tőzsdére lépés óta 40 százalékkal emelkedtek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik