PL: nyolc hónapra felfüggesztették a liga harmadik legjobb góllövőjét

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.05.17. 18:29
null
Ivan Toney eltiltása nagy veszteség a Brentfordnak (Fotó: Getty Images)
Az angol szövetség (FA) nyolc hónapra eltiltotta a Brentford és az angol válogatott csatárát, Ivan Toneyt minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől, mivel megszegte a szervezet sportfogadásra vonatkozó szabályzatát – írja a The Athletic.

 

Tavaly novemberben indított vizsgálatot az Angol Labdarúgó-szövetség (FA), ennek az eredménye, hogy a 27 éves csatár legközelebb 2024 januárjában léphet újra pályára, és eltiltása mellett 50 ezer font megfizetésére is kötelezték.

„A Brentford támadóját a 2017. február 25. és 2021. január 23. közötti időszakban összesen 262 alkalommal vádolták meg az FA E8-as szabályának megsértésével. Az FA később 30 ilyen szabálysértést visszavont, Toney a fennmaradó 232-t pedig elismerte.

A szankciókat ezt követően egy független szabályozó bizottság szabta ki személyes meghallgatást követően. Az eltiltásának utolsó négy hónapjában, 2023 szeptemberétől kezdődően csak a klubjával edzhet újra”
– áll a szövetség hivatalos közleményében.

Ivan Toney jelenleg harmadik a Premier League góllövőlistáján, csak Erling Haaland és Harry Kane előzi meg, 20 találata mellett pedig 4 gólpasszt jegyez.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik