Sporthorgászat: magyar vb-arany a 34-es mezőnyben

Vágólapra másolva!
2016.09.21. 14:51
null
Az utóbbi évek legnagyobb magyar sikere született sporthorgászatban
A bulgáriai Plovdivban rendezték meg a 63. horgász-világbajnokságot. A finomszerelékes édesvízi horgászat legrangosabb versenyén a részt vevő 34 ország válogatottja közül a magyarok állhattak fel a dobogó legfelső fokára, megelőzve az ezüstérmes cseh és a bronzérmet megszerző angol válogatottat.

 

Ilyen eredményt a horgászsport legnagyobb szakágában, felnőtt korosztályban legjobbjainknak legutóbb 13 esztendeje sikerült elérni – jóllehet az elmúlt években sok értékes eredményt, köztük vb- és Eb-címeket, illetve dobogós helyezéseket szereztek a magyar versenyzők.

A Nemzetközi Sporthorgászszövetség (CIPS) világbajnokságán győztes magyar válogatott tagjai: Csillag László, Csöregi Balázs, Magyar Gábor, Szákovics Imre, Szilvási Szilárd, Walter Tamás (utóbbi a júliusi hollandiai Európa-bajnokság egyéni győztese is, egyben már háromszoros világbajnok). A csapat Szénási Béla szövetségi kapitány vezetésével érte el a kimagasló eredményt.

A Magyar Országos Horgászszövetség több mint 360 ezer szabadidős sporthorgászt és közel kétezer igazolt versenyhorgászt vonultat fel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik