NS Hosszabbítás: Ferjáncz Attila, az örök ralis

Vágólapra másolva!
2016.05.13. 23:57
Szombaton ismét nyolcoldalas Hosszabbítás melléklettel jelenik meg a Nemzeti Sport.

1964, Műegyetem rakpart, vasárnap kora délután. Egy tizenhét éves srác Wartburgjában csak rükverc maradt, de ez nem akadályozza meg abban, hogy elrajtoljon a szlalomversenyen.

És kisebbfajta csoda történik! Hátrafelé is gyorsabban megy, mint a többiek előre.

Tombolnak a nézők, és tombolnak az ellenfelek is, mert érzik – valami különleges történik.
Attól kezdve nem érdekelte a labdarúgás, a jégkorong vagy a szertorna. Vagyis érdekelte, de az autósport sokkal jobban. Pedig számára csak bulinak indult az egész.

Ferjáncz Attila zavartan vigyorgott, és elvörösödött, amikor a vállát lapogatták, pedig rajta kívül mindenki tudta, hogy nem csupán szerencsésen álltak a csillagok, hanem ott és akkor bajnok született.

A Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében Ferjáncz Attilára, az örökös magyar ralibajnokra emlékezünk. A régi vágású, legendás, nagy harcosról elmesélnek egy-egy történetet korábbi versenyzőtársai és az életét szintén a ralira feltevő fia is.

És még olvashatnak arról, hogy…
– miért üvöltötte a lelátón ülő huszonnyolcezer ember a BFC Dynamóban játszó Thomas Doll felé: »Doll, te s…ggfej!«
– miért tevődött át a női kézilabda elitjének súlypontja nyugatról keletre, hogyan vették át a tradicionális (nyugat-)európai nagycsapatok helyét a semmiből kinövő balkáni szupercsapatok?
– mi is az a minifutball, amelynek Európa-bajnokságát augusztusban Székesfehérvár központjában rendezik?
– miért vált a Európa leglátványosabban játszó röplabdázójává Grózer György, aki világrekordnak számító 131 kilométer per órás sebességgel szervál és 375 centiről üti meg a labdát?

Keressék az újságárusoknál vagy töltsék le szombati lapszámunkat digitális formátumban – IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik