Bridzs Eb: két nap után dobogós helyeken a magyarok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.24. 12:34
Erősen kezdett az abbáziai (opatijai), 52. bridzs Európa-bajnokságon a magyar nyílt és szeniorcsapat is: két versenynap után mindkét együttes a harmadik helyen áll.

A nyílt kategóriában két 18-as csoportba sorolták a 36 csapatot, innen 16 leosztásos körmérkőzés után az első kilenc-kilenc jut be a rájátszásba, ott a másik csoportból érkező kilenc ellenféllel mérkőznek meg a csapatok, ebből alakul ki a végeredmény. A Hegedűs Gál, Homonnay Géza, Lakatos Péter, Szegedi Balázs, Szilágyi László, Winkler Gábor összetételű magyar csapat villámrajtot vett azzal, hogy az első fordulóban 19.34–0.66 arányban kiütötte a torna egyik legnagyobb esélyesét, Olaszországot (a csapatok 20 ponton osztozkodnak). Öt forduló után az élcsoport: 1. Izrael 73.64 pont, 2. Bulgária 66.55, 3. Magyarország 63.53. A csoportkör szombaton ér véget, a rájátszás kilenc fordulója után jövő kedden avatnak Európa-bajnokot.

Az Európa-bajnokságon lehet indulási jogot szerezni a világbajnokságra. A kvalifikációs rendszer bevezetése óta egyszer sem sikerült magyar csapatnak eljutnia a vb-re, most a két éve olimpiai bajnoki címet szerző szeniorválogatottunknak jó esélye van erre a 26 csapatos Eb-mezőnyben. Annál is inkább, mert a világbajnoki címvédő németeket a harmadik körben 19.85–0.15-re legyőzte a Dumbovich Miklós, Gál Péter, Kovács Mihály, Magyar Péter, Ötvösi Ervin, Szappanos Géza csapat, és hat forduló után 79.02 ponttal a nagy rivális Lengyelország (90.46) és Anglia (83.73) mögött a harmadik helyről várja a folytatást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik