Szabadidősport: olimpiai bajnok úszó a szövetség élén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.19. 14:56
A Magyar Szabadidősport-szövetség (MSZSZ) csütörtöki közgyűlésén Czene Atillát választották meg a szervezet elnökévé. A korábbi olimpiai bajnok úszó Horváth Andrást váltja az elnöki székben, aki 2007 óta irányította a szövetséget. A hat éve elnöklő Horváth András maga kezdeményezte a szervezet vezetésének megújítását.

Czene Attila az aktív sport befejezése után sportvezetőként tevékenykedik. 2010 és 2012 között a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportügyeket felügyelő államtitkára volt, majd a Nemzeti Sport Intézet (NSI) főigazgatójának nevezték ki.

„Új kihívás előtt állok. Egy olyan nagy területről van szó, melynek táborában közel 3.7 millió potenciális sportoló van – mondta Czene Attila, a Magyar Szabadidősport-szövetség új elnöke ugyanakkor hozzátette, tisztában van azzal, hogy a rendszeres sportolást elsősorban megfelelő szolgáltatásokkal lehet vonzóvá tenni. – Sok feladatunk lesz ezen a területen, többek között szeretnénk bevezetni a Nemzeti Sportinformációs Rendszert a szabadidősort területére.”

A szövetség általános alelnöke Péter Zoltán (az IBM regionális kereskedelmi igazgatója), a gazdasági alelnöke Németh Csabáné (igazságügyi könyv- és adószakértő), míg a szakmai alelnöke Schneider Béla (a Fejér Megyei Szabadidősport-szövetség egyik vezetője) lett.

A Magyar Szabadidősport-szövetség új elnökségében Bányász Árpád (az Origó munkatársa, a Juventus 103.9 műsorvezetője), Ribár Zsuzsanna (a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei és Szolnok Városi Szabadidősport-szövetség elnökségi tagja), Papp Csaba (a Baranya Megyei Szabadidősport-szövetség elnöke), Sinkovits László (a Budapesti Sportszolgáltató Központ főmunkatársa) és Vadóc László (a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség elnöke) kapott helyet.

A közgyűlésen az MSZSZ a szabadidősportban végzett munkájáért a „Lakosság Sportjáért" díjat adományozott Kiss Erzsébetnek (a Hajdú-Bihar Megyei Szabadidősport-szövetség munkatársa) és Horváth Zoltánnak (a Komárom-Esztergom Megyei Szabadidősport-szövetség megbízott elnöke).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik