Táncsport: top 12-ben a mieink, német siker Szombathelyen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.09. 07:35
A kitűzött célt maximálisan teljesítve, a magyar bajnok páros a középdöntőig menetelt a WDSF tíztánc Európa-bajnokságon. A 48. Savaria főversenyeként megrendezett kontinensbajnokságot a németek duója nyerte meg.
Újabb rangos versenyt rendezett Magyarország a táncsportban: a 48. Savaria Nemzetközi Táncverseny csúcspontja az idei tíztánc Európa-bajnokság volt. Az Eb-n a magyar színeket a Hegyes Bertalan János, Kis Violetta kettős képviselte, amely a középdöntőben fejezte be a kontinensviadalt, és végül a 12. lett. „Nagyon örülünk, hogy a kitűzött célt teljesítették. Jól ment a tánc, de mivel nagyon fiatalok, szükségük lesz még rutinra, hogy ennél is jobb eredményeket érjenek el" – értékelt László Csaba, a páros egyik trénere.

A szombathelyi versenyen a nagyon erős középdöntőből hat páros kvalifikálta magát a döntőbe, ahol a német Anton Skuratov, Alena Uehlin kettős szerezte meg az aranyérmet. A szlovén Miha Vodicar, Nadiya Bychkova duó állhatott fel a dobogó második fokára, míg a bronzérmet a finn Jaak Vainomaa, Taina Savikurki páros nyakába akasztották. A fináléban helyet kapott egy lengyel, egy ukrán és egy olasz kettős is.

A nagy múltra visszatekintő Savarián az Eb zsűrijében Sándor Zoltán személyében volt magyar pontozóbíró. A Savaria betétversenyeként a WDSF ifi latin opent bonyolítottak le, ahol a Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna – legjobb magyar párosként – az ötödik helyet szerezte meg a hatos döntőben.

A 48. SAVARIA NEMZETKÖZI TÁNCVERSENY ÉRMESEI, ÉS A LEGJOBB MAGYAR HELYEZÉSEK
WDSF TÍZTÁNC EURÓPA-BAJNOKSÁG

1. Anton Skuratov, Alena Uehlin (Németország)
2. Miha Vodicar, Nadiya Bychkova (Szlovénia)
3. Jaak Vainomaa, Taina Savikurki (Finnország)

12. Hegyes Bertalan János, Kis Violetta (Magyarország)

WDSF IFJÚSÁGI LATIN OPEN
1. Winson Tam, Anastasia Novikova (Kanada)
2. Sergejus Skripcenko, Marija Kozhuhar (Litvánia)
3. Arthur Ankerstein, Vivien Kreiter (Németország)

5. Hidi Balázs, Szőke Zsuzsanna (Magyarország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik