Táncsport: ezüstérmes lett a László, Mikes kettős a világkupán

Vágólapra másolva!
2011.06.12. 07:57
Címkék
A magyar bajnok ezüstérmes lett a 2011-es IDSF tíztánc-világkupán: a 46. Savaria Nemzetközi Táncversenyen László Csaba és Mikes Anna az orosz Jurij Szimacsev, Anasztaszija Klokotova páros mögött lett második.

A szombathelyi világverseny hatos döntőjében a mieinken és az oroszokon kívül még egy kanadai, egy finn, egy német, és egy ukrán páros táncolt. Magyarország legrégebbi táncsportos eseményének fővédnökségét idén Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára vállalta el, aki feleségével, Bánhidi Petrával a helyszínen szurkolta végig a világkupát.

László Csaba és Mikes Anna 2007 óta versenyez együtt. A magyar táncsport meghatározó alakjai. A szentesi Szilver TSE versenyzői többször nyertek magyar bajnokságot, világ- és Európa-bajnoki bronzérmesek voltak tíztáncban, amely a legösszetettebb versenykategória a táncsportban. Itt – ahogy a nevében is benne van – az öt latintáncon kívül (szamba, cha-cha-cha, rumba, paso doble, jive) a standardtáncokat (angolkeringő, bécsi keringő, slowfox, tangó, quickstep) is letáncolják több körben a párosok.

IDSF TÍZTÁNC-VILÁGKUPA
A DÖNTŐ VÉGEREDMÉNYE
1. Jurij Szimacsev, Anasztaszija Klokotova (Oroszország)
2. László Csaba, Mikes Anna (Magyarország)
3. Roman Gerbej, Vera Bondareva (Ukrajna)
4. Jaak Vainomaa, Taine Savikurki (Finnország)
5. Steffen Zoglauer, Sandra Koperski (Németország)
6. Alon Gilin, Anastasia Trutneva (Kanada)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik